Korak bliže izgradnji novog dječjeg vrtića u Varaždinskim Toplicama Foto: Grad Varaždinske Toplice

Korak bliže izgradnji novog dječjeg vrtića u Varaždinskim Toplicama

Varaždinske vijesti | 10.7.2023. u 18:44h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Varaždinske Toplice među onim je gradovima koji ulažu velike napore, ali i značajna sredstva, kako bi svojim stanovnicima omogućio što bolje uvjete za život te zadržao mlade obitelji na svom području.

Upravo stoga, pokrenut je jedan od najznačajnijih projekata na području Varaždinskih Toplica,
izgradnja novog objekta Dječjeg vrtića "Tratinčica", a nakon što je Ministarstvo znanosti i obrazovanja Gradu dodijelilo najveći mogući iznos potpore u visini od 1,1 milijun bespovratnih eura, u ponedjeljak je potpisan ugovor za izradu projektne dokumentacije.

Ugovor vrijedan 32.150 eura s PDV-om potpisali su gradonačelnica Dragica Ratković i direktor tvrtke Aris d.o.o. Ivan Vindiš.

djecji-vrtic-varazdinske_toplice_ugovor_10072023_1.jpg

- Danas je veliki dan za naš grad. Imamo doista veliku potrebu za dječjim vrtićem, a sada smo potpisali ugovor za projektnu dokumentaciju, znači do građevinske dozvole, za izgradnju novog dječjeg vrtića u Smart kvartu. Izradu projektne dokumentacije financirat ćemo našim proračunskim sredstvima. Ne treba, vjerujem, posebno naglašavati koliko je ovaj projekt značajan, a njime još jednom dokazujemo da su nam djeca i mladi u fokusu – kazala je gradonačelnica Ratković.

Dodala je da će se izgradnjom novog dječjeg vrtića osigurati uvjeti za ugodan boravak djece u vrtiću te kvalitetno učenje i obrazovanje.

djecji-vrtic-varazdinske_toplice_ugovor_10072023_2.jpg

Ivan Vindiš izrazio je zadovoljstvo potpisanim ugovorom.

- Dobili smo projektiranje, izradu glavnog projekta, građevinsku dozvolu, uključivu svu dokumentaciju za dječji vrtić u Varaždinskim Toplicama. Činjenica je da je to veliki projekt i drago nam je te jedva čekamo da to odradimo na vaše i naše zadovoljstvo – istaknuo je Vindiš.

Kada bude izgrađen, u novi će se dječji vrtić moći smjestiti 200 mališana.

djecji-vrtic-varazdinske_toplice_ugovor_10072023_3.jpg

djecji-vrtic-varazdinske_toplice_ugovor_10072023_4.jpg

djecji-vrtic-varazdinske_toplice_ugovor_10072023_5.jpg