Konstituirano vidovečko Općinsko vijeće, za predsjednika izabran Krunoslav Bistrović Foto: Općina Vidovec

Konstituirano vidovečko Općinsko vijeće, za predsjednika izabran Krunoslav Bistrović

Varaždinske vijesti | 19.6.2021. u 20:13h | Objavljeno u Našim krajem

Na konstituirajućoj sjednici održanoj 17. lipnja u Etno kući u Domitrovcu, potvrđen je novi saziv Općinskog vijeća općine Vidovec te su izabrani predsjednik i potpredsjednici Vijeća.

Podsjetimo, na lokalnim izborima za članove Općinskog vijeća lista HDZ-HSU osvojila je šest vijećničkih mjesta, nezavisna lista Ines Pavleković osvojila je tri, dok su po dva mjesta osvojile lista Reformisti-SDP te nezavisna lista Mihaela Blažekovića. Na vijećničku dužnost prisegnuli su Krunoslav Bistrović, Marijo Serini, Neven Hajsok, Ljubica Hosni, Ivan Benček i Ivančica Košić Čačić s liste HDZ-HSU, Ines Pavleković, David Šantek i Danijel Mašić s nezavisne liste Ines Pavleković, Maja Pintarić i Nikola Pozder s liste Reformisti- SDP te Mihael Blažeković i Matija Mihalina s nezavisne liste Mihaela Blažekovića.

Za predsjednika vidovečkog Općinskog vijeća vijećnici su izabrali Krunoslava Bistrovića, a za potpredsjednike su izabrani Mihael Blažeković i Maja Pintarić.

Sukladno zakonu, načelnik općine Vidovec Bruno Hranić na sjednici je za privremenu zamjenicu načelnika imenovao Ljubicu Hosni. Naime, nakon izmjena Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, u općinama s manje od 10.000 stanovnika više nema zamjenika načelnika. Ako za vrijeme trajanja mandata općinskog načelnika i gradonačelnika koji nemaju zamjenika nastupe okolnosti zbog kojih je načelnik/gradonačelnik onemogućen obavljati svoju dužnost zbog duže odsutnosti ili drugih razloga spriječenosti, zamijenit će ga privremeni zamjenik kojeg imenuje općinski načelnik, odnosno gradonačelnik na početku mandata. Privremeni zamjenik ovlašten je obavljati samo redovne i nužne poslove kako bi se osiguralo nesmetano funkcioniranje općine, odnosno grada.