Konstituirano Općinsko vijeće općine Beretinec, predsjednik Vijeća Hrvoje Kapeš  Foto: Općina Beretinec

Konstituirano Općinsko vijeće općine Beretinec, predsjednik Vijeća Hrvoje Kapeš 

Varaždinske vijesti | 1.6.2021. u 09:04h | Objavljeno u Našim krajem

U ponedjeljak, 31. svibnja, održana je konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Općine Beretinec. Sjednicu je otvorila Ivana Košćak, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela.

Nakon prozivke izabranih vijećnika i utvrđivanja kvoruma, te izbora Mandatne komisije i Komisije za izbor i imenovanja, prišlo se izboru predsjednika Općinskog vijeća, te njegova dva potpredsjednika. Za predsjednika Općinskog vijeća jednoglasno je izabran Hrvoje Kapeš (HSS), a za potpredsjednike izabrani su Marko Trakoštanec (HNS) i Zlatko Novoselec (HDZ).

U Općinsko vijeće, koje ukupno broji 9 vijećnika, odabrani su Hrvoje Kapeš, Miroslav Horvat, Vera Palfi, Marko Slunjski, Marko Trakoštanec, Zlatko Novoselec, Igor Kos, Davor Mavrić i Matija Kefelja.

Na kraju konstituirajuće sjednice vijećnicima se obratio i novi predsjednik Općinskog vijeća Hrvoje Kapeš.

beretinec_vijece_31052021_3_hrvoje_kapes.jpg

- Zahvaljujem svim vijećnicima na ukazanom povjerenju. Predizborna kampanja i izbori su gotovi, sad nam svima zajedno predstoji kampanja za bolju Općinu i vjerujem da ćemo svi zajedno časno i odgovorno obnašati svoje dužnosti bez obzira na stranačku pripadnost - zaključio je Kapeš.

Načelnik općine Nikola Žganec (HNS) osvrnuo se na konstituirajuću sjednicu.

beretinec_vijece_31052021_2_nikola_zganec.jpg

– Nakon završenih lokalnih izbora došli smo i do konstituirajuće sjednice kada se konstituira Općinsko vijeće Općine Beretinec. Uvjeren sam da ćemo imati dobru suradnju, a od svih vijećnika se očekuje da sudjeluju u radu i da svi zajedno radimo za boljitak naše općine. Čestitam svima na izboru!  – naglasio je u svom pozdravu općinskim vijećnicima načelnik Žganec. 

beretinec_vijece_31052021_1.jpg