Konstituirano Općinsko vijeće Malog Bukovca u kojem - vladaju žene! Foto: Ilustracija/Općina Mali Bukovec

Konstituirano Općinsko vijeće Malog Bukovca u kojem - vladaju žene!

VV | 12.6.2021. u 18:01h | Objavljeno u Našim krajem

U Malom je Bukovcu u četvrtak održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća u kojem vladaju žene. Naime, od devet mandata, pet je pripalo ženama, a četiri muškarcima.

Okupljene vijećnice i vijećnici su na sjednici svoje povjerenje dali Zlatku Golecu kojeg su izabrali za predsjednika Vijeća, dok su potpredsjednice Marija Kovač i Blaženka Lovrek.

Zlatko Golec je zahvalio svim vijećnicima na ukazanom povjerenju koje će nastojati i opravdati.

- Nadam se da će ovo Vijeće odisati tolerancijom, demokratskom i konstruktivnom raspravom kojoj će svrha uvijek biti ista - boljitak naše općine. Vjerujem da će sve novoizabrane vijećnice i vijećnici raditi s tim ciljem i tako opravdati povjerenje naših sugrađana. Sam ću se truditi biti tolerantan i pravedan te ću uvažavati svako mišljenje i prijedlog – kazao je Golec.

OMB_konstituirajuca_03.jpg

Osvrnuo se i na činjenicu da prvi puta u 28 godina, otkako Općina Mali Bukovec djeluje samostalno, Općinskim vijećem vladaju žene, što mu je izuzetno drago. Osim toga, samo dvoje vijećnika je iz prošlih saziva, tako da je sedam vijećnika po prvi puta u predstavničkom tijelu Općine Mali Bukovec.

- Po prvi puta u Općinskom vijeću Općine Mali Bukovec većinu imaju žene te mlade i školovane osobe s velikim ambicijama i idejama, što je zasigurno veliki potencijal u novim idejama kojima možemo našim mještanima život u Općini Mali Bukovec učiniti ljepšim i još boljim – dodao je Golec.

Konstituirajućoj sjednici prisustvovao je i načelnik Općine Darko Marković koji je čestitavši svim izabranim vijećnicama i vijećnicima istaknuo kako se nada suradnji i konstruktivnoj raspravi s pregršt dobrih i kvalitetnih ideja i prijedloga.

OMB_konstituirajuca_01.jpg

- Čestitam svim izabranim vijećnicama i vijećnicima, kao i novom predsjedniku Golecu i potpredsjednicama. Očekujem nastavak kvalitetne suradnje sa svima, a moja vrata su uvijek otvorena za sve ideje i prijedloge. Cilj nam je daljnji razvoj naše općine i osiguravanje što kvalitetnijeg života za sve naše sumještane, na ostvarenje kojega pozivam sve vijećnice i vijećnike bez obzira na opredijeljenost stranačkim bojama – naglasio je načelnik Marković kojem je također drago što u ovom sazivu Općinskog vijeća prevladavaju žene. 

- Drago mi je što je Općina Mali Bukovec jedna od rijetkih u Hrvatskoj u čijem zakonodavnom tijelu prevladavaju žene. Time dokazujemo kako ravnopravnost spolova nije samo mrtvo slovo na papiru, već ju i živimo – zaključio je Marković te svim vijećnicama i vijećnicima poželio sreću i mudrost u donošenju odluka.

Označeno u