Konstituirano lepoglavsko Gradsko vijeće, predsjednik Robert Dukarić (HDZ) Foto: Grad Lepoglava

Konstituirano lepoglavsko Gradsko vijeće, predsjednik Robert Dukarić (HDZ)

Varaždinske vijesti | 21.6.2017. u 08:35h | Objavljeno u Našim krajem

Na poziv predstojnice Ureda državne uprave u Varaždinskoj županiji Ljerke Jović – Mikor, u Lepoglavi je 19. lipnja održana konstituirajuća sjednica novog saziva Gradskog vijeća grada Lepoglave.

Sjednica, koju je na njenom početku vodila predstojnica Ureda državne uprave, započela je državnom himnom nakon čega se pristupilo čitanju rezultata provedenih lokalnih izbora za područje grada Lepoglave. Potvrđeno je da je od ukupno 15 vijećničkih mandata najviše – 7, osvojila koalicija HNS-HSU-SDP, 4 mandata osvojila je lista HDZ-a te isto toliko lista HSS-a.

Utvrđena su i imena kandidata s izbornih lista koji su temeljem ostvarenih rezultata ostvarili pravo biti članovi Gradskog vijeća. Troje od njih zamijenit će drugi kandidati s lista na kojima su bili kandidirani – Marijana Škvarića (HNS-HSU-SDP), koji će obnašati funkciju gradonačelnika, mijenjat će Ignac Lončar (HNS-HSU-SDP), Hrvoja Kovača, (HNS-HSU-SDP) koji će obnašati funkciju zamjenika gradonačelnika, mijenjat će Ružica Kučar (HNS-HSU-SDP), dok će Veru Funda (HDZ), koja je svoj mandat zbog osobnih razloga stavila u mirovanje, mijenjat Josip Čelig (HDZ).

Nakon toga utvrđen je novi saziv Gradskog vijeća grada Lepoglave koji čine Ignac Lončar (HNS-HSU-SDP), Ružica Kučar (HNS-HSU-SDP), Milan Pavleković (HNS-HSU-SDP), Zorislav Rodek (HNS-HSU-SDP), Stjepan Vresk (HNS-HSU-SDP), Marija Ribić (HNS-HSU-SDP), Siniša Štefičar (HNS-HSU-SDP), Robert Dukarić (HDZ), Josip Čelig (HDZ), Tonko Županić (HDZ), Alen Mađar (HDZ), Željko Šoštarić (HSS), Boris Šinko (HSS), Stjepan Maček (HSS) i Stjepan Črepinko (HSS).

Sjednicu je nastavio voditi prvi kandidat za člana Gradskog vijeća s liste koja je na izborima osvojila najviše glasova – Milan Pavleković (HNS-HSU-SDP) koji je pročitao tekst prisege nakon čega su svi članovi novog saziva Gradskog vijeća položili prisegu. Pristupilo se potom izboru članova odbora Gradskog vijeća. U Odbor za izbor i imenovanje jednoglasno su izabrani, na mjesto predsjednika Alen Mađar (HDZ), a za članove Stjepan Maček, Stjepan Črepinko, Ružica Kučar i Stjepan Vresk; u Odbor za Statut i Poslovnik, također jednoglasno, na mjesto predsjednika izabran je Robert Dukarić (HDZ), a za članove Josip Čelig, Velimir Murić, Zorislav Rodek i Marija Varović; u Odbor za financije i proračun, jednoglasno, na mjesto predsjednika izabran je Tonko Županić, a za članove Vera Funda, Aleksandar Županić, Milan Pavleković i Doroteja Risek.

Nakon toga pristupilo se izboru predsjednika Gradskog vijeća. Prijedlog Odbora za izbor i imenovanje da se za predsjednika Gradskog vijeća izabere Robert Dukarić (HDZ) jednoglasno je prihvaćen. Jednoglasno je prihvaćen i prijedlog da potpredsjednici Gradskog vijeća budu Željko Šoštarić (HSS) i Milan Pavleković (HNS-HSS-SDP). Vođenje sjednice preuzeo je novoizabrani predsjednik Gradskog vijeća te ju je ubrzo i zaključio.

- Prioritet mi je raditi ono što smo ponudili u izbornom programu s posebnom brigom za one najslabije građane. Ne zanima me prošlost, okrećemo novu stranicu. Moto mi je rad, red i disciplina te jedna Lepoglava za sve, Lepoglava koja spaja, a ne razdvaja – poručio je novoizabrani predsjednik Gradskog vijeća Robert Dukarić dodajući da će prijedlozi i odluke koje će biti usmjerene dobrobiti građana imati podršku, osobito ako se radi o mlađim naraštajima i umirovljenicima.

- Kao predsjednik Gradskog vijeća neću dozvoliti da naš grad krene prema dolje – istaknuo je Dukarić dodajući da vjeruje u dobru suradnju s gradonačelnikom i da će se o bitnim stavkama odluke donositi zajedno.

Čestitke članovima Gradskog vijeća uputio je gradonačelnik Marijan Škvarić ističući da kao izabrani predstavnici građana moraju svoje dužnosti obavljati ozbiljno i odgovorno, a u cilju razvoja grada.

- Očekujem da će se prijedlozi koje ću podnosit Gradskom vijeću, a koji će biti usmjereni razvoju grada u svim segmentima, budu raspravljani u demokratskom ozračuju, a odluke donošene brzo i efikasno budući da ne smijem gubiti vrijeme kako u pitanje ne bi dovodili realizaciju projekata koje ćemo nastojati realizirati sredstvima Europske unije i resornih ministarstva te sredstvima dobivenima od samih građana – poručio je Škvarić.

Označeno u