Konstituiran Savjet mladih Grada Ivanca, predsjednica Maja Ferenec Kuća Foto: Grad Ivanec

Konstituiran Savjet mladih Grada Ivanca, predsjednica Maja Ferenec Kuća

Varaždinske vijesti | 24.2.2018. u 19:38h | Objavljeno u Našim krajem

Maja Ferenec Kuća iz Jerovca, prof. filozofije i književnosti, predsjednica je novog saziva Savjeta mladih Grada Ivanca, a njen zamjenik je Tomislav Sever iz Prigorca, student završne godine studija strojarstva.

Tako su odlučili članovi Savjeta mladih na svojoj konstituirajućoj sjednici održanoj u srijedu, 21. veljače, u ivanečkoj Gradskoj vijećnici. Inače, članove ovog tijela tajnim su glasovanjem na svojoj 8. sjednici izabrali vijećnici Gradskog vijeća te u Savjet mladih izabrali i Matea Graheka iz Salinovca, Elu Ivanek i Dominika Biškupa iz Ivanca, Nikolinu Lipovec iz Cerja Tužnog, Kristijana Rogineka iz Ivanečkog Naselja, Mihaela Slunjskog iz Škriljevca i Mateju Šaško iz Gečkovca.

Nakon što su izabrali svoje vodstvo u idućem trogodišnjem mandatu, mladi su donijeli Poslovnik o svom radu i položili prisegu, čime su ispunili formalne uvjete za početak svoga rada. Osnivačkom sastanku Savjeta mladih nazočili su i gradonačelnik Milorad Batinić sa svojim zamjenicima Lidijom Kozina i Brankom Putarekom, pročelnicama Marinom Držaić i Ljiljanom Risek te višom referenticom za društvene djelatnosti i civilno društvo Ivančicom Peharda.

Upućujući mladima čestitke na izboru, gradonačelnik ih je pozvao da počnu promišljati o tome kako sadržajno obogatiti život mladih u Ivancu te im poručio da će u svojim zamislima i inicijativama imati svu podršku gradskih stručnih službi. U razgovoru koji se potom razvio, mladi su pozvani da predlože konkretne sadržaje za koje smatraju da mogu biti interesantni mlađoj generaciji, da se uključe u kreiranje programa Dana grada Ivanca, da organiziraju predstave, tribine i druge programe, da razviju komunikaciju s mladima putem vlastite Facebook stranice i slično.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci