Koncert ZZ Quarteta ovoga petka u dvorcu Batthyany u Ludbregu

VV | 19.7.2023. u 18:30h | Objavljeno u Našim krajem

U okviru programa "Ludbreg petkom", kojeg organizira Centar za kulturu i informiranje "Dragutin Novak", 21. srpnja u Ludbregu gostuje ZZ Quartet. Koncert će biti održan u prostoru dvorca Batthyany s početkom u 20 sati.

ZZ Quartet je na promotivnoj turneji novog dvostrukog live albuma. Kvartet čine Simone Zanchini, Ratko Zjača, Martin Gjakonovski i Jože Zadravec. Simone Zanchini jedan od najvećih harmonikaša današnjice, član je čuvenog Milano Scala Orchestra. Ratko Zjača je međunarodno nagrađivan gitarist s velikom diskografijom.

Ovaj kvartet ima jedinstvenu glazbenu viziju koja upija i odražava sve vrste glazbe zadržavajući zavidan individualizam i visoku kvalitetu izrade koja se može protezati od tihe intimnosti do žarkog intenziteta. Raznolika glazbena podloga, koja uključuje jazz, modernu klasiku, svjetsku glazbu i slobodnu improvizaciju. Radili su na originalnim skladbama, kao i stvarali prekrasne i impresivne improvizacije. Njihova glazba briše granice između notirane glazbe i slobodne improvizacije; jedinstveni zvučni krajolici koji nastaju temeljeni su na povijesti, dok pomiču granice moderne improvizirane glazbe.

CD Kvarteta ZZ “Don’t Try This Anymore” osvojio je nagradu Orpheus za 2016. za najbolju talijansku produkciju za jazz glazbu. Ratko Zjača dobio je Nagradu za postignuće, autorstvo i umjetničko stvaralaštvo u jazz glazbi od Hrvatskog društva skladatelja u svibnju 2019. Također dobitnik je Europske diskografske nagrade za umjetničko stvaralaštvo u jazz glazbi od najvećeg istočnoeuropskog jazz festivala Nisville jazz Festival Organization 2021.