KOLOVRAT RIJEČI Pridružite se pjesnicima na pjesničkoj šetnji u Ivancu Foto: VV arhiva

KOLOVRAT RIJEČI Pridružite se pjesnicima na pjesničkoj šetnji u Ivancu

Varaždinske vijesti | 3.9.2021. u 19:03h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Ivanečki pjesnici organiziraju u subotu 4. rujna pjesnički susret u Ivancu pod nazivom "Kolovrat riječi".

Ovogodišnji susret je 5. po redu, a prijavilo se 30-ak pjesnika iz raznih krajeva Hrvatske. Okupljanje će biti na terasi Ribičkog doma u Ivancu, odakle se nakon 16 sati kreće na nekoliko predviđenih lokacija na kojima će pjesnici čitati svoje stihove.

Tako će se u crkvi sv. Marije Magdalene čitati duhovna poezija, kod paviljona u gradskom parku u Ivancu tematika će biti po izboru autora, kod šume pod Kozjakom na Risju pjesme vezane za šumu i prirodu, na Risju pjesme o vinogradu, grožđu i vinu, a na posljednjoj lokaciji kod klijeti "Pri Vuđanu" ponovo poezija sa slobodnom tematikom.

Kako ističu organizatori, ovakav nestatičan način čitanja poezije izuzetno je zanimljiv jer se tako pjesnike koji stižu u ivanečki kraj upoznaje s ljepotama, znamenitostima, poviješću i značajkama zavičaja u koji stižu, a svi sudionici Kolovrata riječi naposljetku odlaze obogaćeni pozitivnim emocijama, druženjem i stihovima koje dijele međusobno.

Organizatori manifestacije su Ljiljana Vuglač, Josip Kraš i Darko Foder, a podupiratelji Grad Ivanec, Turistička zajednica Grada Ivanca i obitelj Vuđan.