Knjižnica budućnosti: Ludbreg gradi novu knjižnicu s najmodernijom multimedijalnom opremom Foto: Grad Ludbreg

Knjižnica budućnosti: Ludbreg gradi novu knjižnicu s najmodernijom multimedijalnom opremom

Varaždinske vijesti | 13.7.2019. u 15:15h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Ludbreg provodi projekt pod nazivom “Izrada projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove zgrade knjižnice Mladen Kerstner”, kojeg sufinancira Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u iznosu od 200.000 kuna.

Projektnim prijedlogom pribavljana je projektno tehnička dokumentacija koja je potrebna kako bi se izgradila društvena infrastruktura, zgrada Gradske knjižnice i čitaonice, tj. preko ovog projekta pribavljen je izvedbeni projekt te projekt uređenja eksterijera oko buduće zgrade Knjižnice.

Inovativnost projekta proizlazi iz toga jer će cijela zgrada biti zona slobodnog bežičnog interneta, bez ograničenja pristupa, što će svakom korisniku omogućiti novi način za korištenje usluga Knjižnice i čitaonice koje će u većem dijelu biti koncipirane kao e-usluge s digitaliziranim sadržajem.

Usluge koje će Knjižnica pružati bit će povezane s najnovijim inovativnim alatima poput virtualne i proširene stvarnosti. Nadogradnja na postojeće usluge bit će korištenje mobilnih aplikacija za obavještavanje korisnika u realnom vremenu, bolje snalaženje u prostorima Knjižnice i olakšavanje pristupa do željene knjiške građe.

Zgrada će biti opremljena najmodernijom multimedijalnom opremom, koja će biti projektirana i postavljena kao zasebna cjelina. Nova zgrada knjižnice imat će suvremeni edukativni karakter u kombinaciji s dodatnim sadržajima koji će djelovati na obavještavanje, edukaciju i uspostavu direktnog kontakta s građanima.

- Grad Ludbreg će izgradnjom moderne zgrade Knjižnice i čitaonice dobiti atraktivni višenamjenski prostor za inovativne kulturne i edukativne programe kakvi su u gradu dosad bili neizvedivi – rekao je ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić.