Kneginečko vijeće donijelo proračun za 2020. godinu, planiran iznos od 24,4 milijuna kuna

Napisao/la: Varaždinske vijesti -
Kneginečko vijeće donijelo proračun za 2020. godinu, planiran iznos od 24,4 milijuna kuna Foto: Općina Gornji Kneginec

U ponedjeljak, 25. studenoga, održana je 25. sjednica Općinskog vijeća Općine Gornji Kneginec.

Na početku sjednice prisegu je dao vijećnik Igor Lukinec, koji će u Općinskom vijeću zamijeniti Anu Čavlek koja je svoj mandat vijećnika stavila u mirovanje, što je zahtijevalo i izmjene odluka o članovima Mandatne komisije te Odbora za financije i proračun.

U nastavku sjednice vijećnici su donijeli Proračun Općine Gornji Kneginec za 2020. godinu te njegove projekcije za 2021. i 2022. godinu, Odluku o izvršavanju proračuna Općine Gornji Kneginec za 2020. godinu, te vezane programe i planove. Detalji vezani uz općinski proračun svim građanima dostupni su službenoj stranici Općine - www.kneginec.hr, u dokumentu "Proračun za građane za 2020.godinu".

Ukupni prihodi i rashodi planirani su u iznosu od 24.362.000 kuna, a od važnijih projekata izdvojeni su Vatrogasni dom DVD-a Gornji Kneginec, prenamjena javnog objekta u Školskoj 1 u Gornjem Knegincu te energetska obnova društvenog doma Donji Kneginec, a od ostalih projekata tu su i uređenje prostorija Savate kluba Kneginec, Bike park uz Plitvicu, projekt WiFi4EU, POS program i TRZ Banjšćina.

Jednoglasno je prihvaćen i prijedlog Upravnog vijeća Dječjeg vrtića "Bubamara" o izmjeni i dopuni Odluke o cijeni, mjerilima upisa i financiranju programa Dječjeg vrtića "Bubamara", te je usvojeno godišnje izvješće odgojno-obrazovnog rada Dječjeg vrtića Bubamara za pedagošku godinu 2018./2019.

Na kraju sjednice donijete su odluke o sklapanju Ugovora s trgovačkim društvom HEP-Opskrba d.o.o. za opskrbu električnom energijom i Ugovora o praćenju stanja okoliša na zatvorenom odlagalištu komunalnog otpada u Gornjem Knegincu.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.