Kneginečko vijeće donijelo proračun za 2020. godinu, planiran iznos od 24,4 milijuna kuna Foto: Općina Gornji Kneginec

Kneginečko vijeće donijelo proračun za 2020. godinu, planiran iznos od 24,4 milijuna kuna

Varaždinske vijesti | 27.11.2019. u 13:49h | Objavljeno u Našim krajem

U ponedjeljak, 25. studenoga, održana je 25. sjednica Općinskog vijeća Općine Gornji Kneginec.

Na početku sjednice prisegu je dao vijećnik Igor Lukinec, koji će u Općinskom vijeću zamijeniti Anu Čavlek koja je svoj mandat vijećnika stavila u mirovanje, što je zahtijevalo i izmjene odluka o članovima Mandatne komisije te Odbora za financije i proračun.

U nastavku sjednice vijećnici su donijeli Proračun Općine Gornji Kneginec za 2020. godinu te njegove projekcije za 2021. i 2022. godinu, Odluku o izvršavanju proračuna Općine Gornji Kneginec za 2020. godinu, te vezane programe i planove. Detalji vezani uz općinski proračun svim građanima dostupni su službenoj stranici Općine - www.kneginec.hr, u dokumentu "Proračun za građane za 2020.godinu".

Ukupni prihodi i rashodi planirani su u iznosu od 24.362.000 kuna, a od važnijih projekata izdvojeni su Vatrogasni dom DVD-a Gornji Kneginec, prenamjena javnog objekta u Školskoj 1 u Gornjem Knegincu te energetska obnova društvenog doma Donji Kneginec, a od ostalih projekata tu su i uređenje prostorija Savate kluba Kneginec, Bike park uz Plitvicu, projekt WiFi4EU, POS program i TRZ Banjšćina.

Jednoglasno je prihvaćen i prijedlog Upravnog vijeća Dječjeg vrtića "Bubamara" o izmjeni i dopuni Odluke o cijeni, mjerilima upisa i financiranju programa Dječjeg vrtića "Bubamara", te je usvojeno godišnje izvješće odgojno-obrazovnog rada Dječjeg vrtića Bubamara za pedagošku godinu 2018./2019.

Na kraju sjednice donijete su odluke o sklapanju Ugovora s trgovačkim društvom HEP-Opskrba d.o.o. za opskrbu električnom energijom i Ugovora o praćenju stanja okoliša na zatvorenom odlagalištu komunalnog otpada u Gornjem Knegincu.