Kneginečko Općinsko vijeće Martinu Hrnčić imenovalo v.d. ravnateljice Dječjeg vrtića Bubamara Foto: Općina Gornji Kneginec

Kneginečko Općinsko vijeće Martinu Hrnčić imenovalo v.d. ravnateljice Dječjeg vrtića Bubamara

I.D./Varaždinske vijesti | 29.3.2018. u 20:27h | Objavljeno u Našim krajem

U utorak 27. ožujka održana je sjednica Općinskog vijeća Općine Gornji Kneginec, na kojoj je doneseno Rješenje o razrješenju ravnateljice ustanove Dječji vrtić Bubamara iz Gornjeg Kneginca.

Naime, Upravno vijeće Dječjeg vrtića Bubamara primilo je zahtjev Mirjane Sekol, dosadašnje ravnateljice, kojim traži razrješenje s dužnosti ravnateljice zbog zdravstvenih razloga, te ga je proslijedilo Općinskom vijeću na usvajanje.

- Odredbama Statuta Dječjeg vrtića Bubamara propisano je kako će se u slučaju razrješenja ravnatelja imenovati vršitelj dužnosti ravnatelja, a Upravno vijeće je dužno raspisati natječaj za ravnatelja u roku od 30 dana od dana imenovanja vršitelja dužnosti. Odredbama Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju propisano je da za ravnatelja dječjeg vrtića može biti imenovana osoba koja ispunjava uvjete za odgojitelja ili stručnog suradnika te ima najmanje 5 godina radnog staža u djelatnosti predškolskog odgoja. Istim zakonom propisano je kako za vršitelja dužnosti ravnatelja može biti imenovana osoba koja ispunjava uvjete za ravnatelja dječjeg vrtića - pojasnili su iz Općine.

Upravno vijeće Dječjeg vrtića za vršiteljicu dužnosti ravnatelja predložilo Martinu Hrnčić, djelatnicu Dječjeg vrtića Bubamara koja sada obavlja poslove i zadatke radnog mjesta odgojiteljice, stoga je Općinsko vijeće na sjednici donijelo i Rješenje o imenovanju vršiteljice dužnosti ravnatelja Dječjeg vrtića Bubamara.

- Općina Gornji Kneginec zahvaljuje dosadašnjoj ravnateljici Mirjani Sekol na dugogodišnjem predanom radu te Općinsko vijeće prihvaća prijedlog Upravnog vijeća dječjeg vrtića Općinsko vijeće i imenuje Martinu Hrnčić za vršiteljicu dužnosti ravnatelja Dječjeg vrtića Bubamara s danom 1. travnja 2018.godine - priopćili su iz Općine.

U nastavku sjednice donesena je Odluka o promjeni granice Općine Gornji Kneginec s Općinom Sveti Ilija. Prijedlogom Odluke uređuje se granica između Općine Sveti Ilija i Općine Gornji Kneginec na način da se točnije određuju granice pripadnih susjednih naselja prema stvarnom stanju katastarskih čestica, utvrđenom prilikom nove katastarske izmjere na području Općine Sveti Ilija.

Granica između naselja Tomaševec Biškupečki i Turčin se usklađuje s novom granicom k.o. Sveti Ilija utvrđenom prilikom nove katastarske izmjere na području Općine Sveti Ilija tako da se postojeća kčbr. 1014/236 u k.o Biškupec - II pripaja naselju Turčin. Granica između naselja Tomaševec Biškupečki i Varaždin Breg se usklađuje s novom granicom k.o. Sveti Ilija utvrđenom prilikom nove katastarske izmjere na području Općine Sveti Ilija tako da se cijelo parkiralište ispred ulaza u Hotel „Lagus“ nalazi na području naselja Varaždin Breg.

Granica između naselja Seketin i Varaždin Breg se usklađuje s novom granicom k.o. Sveti Ilija utvrđenom prilikom nove katastarske izmjere na području Općine Sveti Ilija tako da se u cijelosti proteže sredinom javne ceste D3 Varaždin-Zagreb. Granica između naselja Seketin i Lužan Biškupečki se usklađuje s novom granicom k.o. Sveti Ilija utvrđenom prilikom nove katastarske izmjere na području Općine Sveti Ilija tako da se postojeće kčbr. 1933/6, 1932/1, 1903/3 i 1891/4 u k.o. Sveti Ilija pripajaju naselju Lužan Biškupečki, a kčbr. 1912/1 pripaja naselju Seketin.

Općinski vijećnici raspravili su i prihvatili Izvješće o izvršenju Plana gospodarenja otpadom Općine Gornji Kneginec za 2017. godinu, Izvješće o korištenju sredstava od raspolaganja poljoprivrednim zemljištem za 2017. godinu, Izvješće o izvršenju Programa gradnje komunalnih vodnih građevina, objekata i uređaja komunalne infrastrukture te građevina za gospodarenje komunalnim otpadom u 2017. godini, Izvješće o izvršenju Godišnjeg programa održavanja komunalne infrastrukture Općine Gornji Kneginec za 2017. godinu, te Izvješće o radu i financijskom poslovanju u svezi upravljanja grobljem u Gornjem Knegincu za 2017. godinu.