Kneginečkim umirovljenicima i ove godine uskrsnice, isplata od 11. travnja Foto: VV arhiva / ilustracija

Kneginečkim umirovljenicima i ove godine uskrsnice, isplata od 11. travnja

Varaždinske vijesti | 5.4.2022. u 15:44h | Objavljeno u Našim krajem

Povodom Uskrsa, Općina Gornji Kneginec će i ove godine isplatiti jednokratne novčane pomoći umirovljenicima, nezaposlenima i korisnicima zajamčene minimalne naknade u iznosu od 150 kuna.

Podjela uskrsnica bit će realizirana prema sljedećem rasporedu (prema važećim epidemiološkim mjerama vezanim uz sprečavanje širenja zaraze koronavirusom):

Ponedjeljak, 11. travnja:
- 10:00-14:00 sati, prostorija u prizemlju KNEKOM-a Gornji Kneginec - cijelo naselje Kneginec Gornji, dio naselja Varaždinbreg – ulice Mostečka i Mozdernjak

Utorak, 12. travnja:
- od 9:30-12:00 sati, prostorije društvenog doma Turčin - cijelo naselje Turčin, dio naselja Varaždinbreg-ulice Dugi Vrh i Mali Vrh
- od 13:00-14:30 sati, prostorije društvenog doma Lužan Biškupečki - cijelo naselje Lužan Biškupečki, dio naselja Varaždinbreg - ulice Koradovica i Glavić

Srijeda, 13. travnja:
- od 9:30-11:30 sati, prostorije društvenog doma Kneginec Donji - cijelo naselje Kneginec Donji
- od 12:30-14:30 sati, prostorije vatrogasnog doma na Haliću - dio naselja Varaždinbreg – ulice Halić i Banjščina

Sukladno Odluci o isplati jednokratne novčane pomoći umirovljenicima, nezaposlenima i korisnicima zajamčene minimalne naknade, naknada u iznosu od 150 kuna isplatit će se sljedećim korisnicima:

1. Umirovljenicima koji imaju prijavljeno prebivalište na području Općine Gornji Kneginec - korisnici starosnih, prijevremenih starosnih mirovina i obiteljskih mirovina; korisnici invalidskih mirovina zbog opće nesposobnosti za rad, a korisnici nisu u radnom odnosu; korisnici invalidskih mirovina zbog profesionalne nesposobnosti, a nalaze se u radnom odnosu; korisnici mirovina priznate uz primjenu međunarodnih ugovora.

Isplata će se izvršiti na temelju odreska o isplaćenoj mirovini/opskrbnini u 2022. godini te uvida u osobnu iskaznicu.

2. Korisnicima zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb Varaždin koji imaju prijavljeno prebivalište na području Općine Gornji Kneginec.

Isplata će se izvršiti na temelju potvrde Centra za socijalnu skrb Varaždin kojom se potvrđuje da je obitelj, odnosno samac, korisnik zajamčene minimalne naknade te uvida u osobnu iskaznicu. Potvrda ne smije biti starija 60 (šezdeset) dana od dana isplate jednokratne novčane pomoći.

3. Nezaposlenim osobama temeljem potvrde Hrvatskog zavoda za zapošljavanje koje imaju prijavljeno prebivalište na području Općine Gornji Kneginec.

Isplata će se izvršiti na temelju potvrde Hrvatskog zavoda za zapošljavanje ne starije od 60 (šezdeset) dana od dana isplate jednokratne novčane pomoći te uvida u osobnu iskaznicu.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci