Klub tehnike organizirao radionice 3D printanja, izdradu životopisa i “Tata Marijan” Foto: Klub tehnike Ludbreg

Klub tehnike organizirao radionice 3D printanja, izdradu životopisa i “Tata Marijan”

Klub tehnike Ludbreg/vv | 28.7.2023. u 18:25h | Objavljeno u Našim krajem

Klub tehnike i u kolovozu nastavlja s ljetnim aktivnostima

Klub tehnike Ludbreg krajem srpnja održao je Dane otvorenih vrata. U dvodnevnom programu našle su se radionice 3D printanje by Domagoj, Kako kvalitetno izraditi vlastiti životopis i Mama, tata pilimo svi zajedno.

- Ove godine prvi smo puta održali ovakav program i nemamo iskustvo što bi našim sugrađanima bilo najzanimljivije. Radionica izrade životopisa nije standardna radionica koju biste očekivali u Klubu tehnike. Međutim i tehničari dok se zapošljavaju ili trebaju naći zaposlenje moraju poslati životopis. U praksi sam primijetila da su ti životopisi  nestandardizirani i jako loše kvalitete. Bez obzira na tehničko obrazovanje mladih ljudi nitko ih zapravo nije naučio koje su to "cake" da privučeš pažnju poslodavca. Kroz radionicu pokušali smo objasniti što poslodavac voli i cijeni, što o sebi valja istaknuti – pojasnila je Marija Schubert.

IMG_76121.jpg

Radionica 3D printanje by Domagoj bila je radionica na kojoj su posjetitelji mogli naučiti dijelove 3D printera, kako funkcionira 3D printer, koji program koristiti za pripremiti crtež, kako pokrenuti 3D printer i slično.

- Domagoj je učenik Osnovne škole Martijanec, mentorica mu je učiteljica Ivana Pačko Horvat i koja mu je uz robotiku koja mu je išla sjajno predložila da se fokusira i na elektroniku. Bio je treći na županijskom natjecanju u elektronici što je vrhunsko dostignuće kad uzmemo u obzir da se u ovoj Županiji puno vremena i novaca ulaže u djecu u dijelu elektronike. Ostao je u elektronici i sam je odlučio ići u specijalizaciju u dijelu 3D printanja i u tome smo ga u Klubu ohrabrivali – objasnila je Marija Schubert.

IMG_76151.jpg

Dani otvorenih vrata završili su internom radionicom polaznika radionice “Tata Marijan” u kojoj su roditelji polaznika dobiti priliku sami se okušati u modelarstvu te se podsjetiti kako je bilo piliti na “stari” način korištenjem pilica-lukova.

- Neki učitelji su nezaboravni, neki od njih su među nama, neki nažalost više nisu, a jedan od njih je Tata Marijan. Nezaboravna osobnost, univerzalan učitelj koji je bio odličan u više područja – zaključuje Marija Schubert.

Klub tehnike i u kolovozu nastavlja s ljetnim aktivnostima, a s početkom školske godine vraćaju se uobičajenom ritmu i pozivaju sve da im se pridruže u radu.