Klenovnik: Od Hrvatskih voda 189 tisuća kuna za sanaciju klizišta Foto: Općina Klenovnik

Klenovnik: Od Hrvatskih voda 189 tisuća kuna za sanaciju klizišta

Varaždinske vijesti | 3.7.2019. u 13:46h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Klenovnik od Hrvatskih voda dobiva 189 tisuća kuna za sanaciju klizišta. Ugovor o sufinanciranju u utorak su u Zagrebu potpisali načelnik Općine Klenovnik Mladen Blaško i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đurković.

Na području Općine Klenovnik radi se o sanaciji klizišta u Dubravcu.

– Klizište je u dijelu naselja Gornji Dubravec. Odronjen je dio ceste, a na brijegu su i objekti na kojima su zbog klizišta počeli pucati zidovi. Potrebna su nam sredstva za sanaciju, a Općina to sama ne bi mogla učiniti. Zato nam je pomoć s državne razine dobrodošla, u ovom slučaju pomoć Hrvatskih voda – izjavio je načelnik Blaško nakon potpisivanja ugovora.

Dodajmo da će Hrvatske vode sufinancirati ukupno 32,5 milijuna kuna od 54,9 milijuna investicija u projektnu dokumentaciju i sanaciju 112 klizišta. Na područje Varaždinske županije dolazi ukupno 8,9 milijuna kuna sufinanciranja za sanacije klizišta u još četiri grada i šest općina uz Općinu Klenovnik, a vrijedi istaknuti da su Hrvatske vode u svom planu rezervirale i veća sredstva za Varaždinsku županiju pa ona iznose ukupno 10,8 milijuna kuna.

Potpisivanju ugovora u Zagrebu nazočili su potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar te ministar zaštite okoliša i energetike dr. sc. Tomislav Ćorić.

klizista_klenovnik_2.JPG