Klavirski koncert pijanistice Glazbene škole Vide Biškup ove subote u V. Toplicama

Grad Varaždinske Toplice/vv | 16.6.2023. u 16:14h | Objavljeno u Našim krajem

Vida Biškup, virtuozna pijanistica i učenica trećeg razreda Glazbene škole u Varaždinu, izvest će atraktivan program koji obuhvaća remek-djela klasične glazbe

Pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Grada Varaždinskih Toplica i Grada Varaždinskih Toplica, pred nama je klavirski koncert renomirane umjetnice Vide Biškup.

Vida Biškup, virtuozna pijanistica i učenica trećeg razreda Glazbene škole u Varaždinu, izvest će atraktivan program koji obuhvaća remek-djela klasične glazbe. Publika će uživati u izvedbama skladbi slavnih autora poput B. Berse, L. v. Beethovena, J. S. Bacha, F. Chopina i C. Debussyja. Mentor Vidi Biškup na ovom putovanju kroz glazbene vrhunce bit će Domagoj Košćak, mag.mus.

- Počela sam se baviti s glazbom u Novom Marofu s 9 godina, nastavila sam u Glazbenoj školi u Varaždinu, a iduće godine planiram studirati na Sveučilištu za glazbu i primijenjenu umjetnost u Beču - izjavila je Vida Biškup.

Iako je Vidi tek 18 godina, iza sebe ima uspješno odrađena već dva koncerta.

- Svirala sam prošle godine u Varaždinu i nedavno u Novom Marofu. Jako lijepo iskustvo, ali, naravno, još uvijek bude i malo treme prije početka. Berse je hrvatski skladatelj tako da bih to istaknula kao "highlight" koncerta, a najviše volim svirati Bacha - rekla je Vida.

Koncert će se održati u subotu, 17. lipnja, s početkom u 19 sati, u Crkvi sv. Martina Biskupa u Varaždinskim Toplicama.

- U ime Grada Varaždinske Toplice pozivam sve sugrađanke i sugrađane, ljubitelje klasične glazbe i umjetnosti iz cijele županije, a i šire, da se odazovu ovom posebnom koncertnom događaju u prekrasnom okruženju Crkve sv. Martina Biskupa. Ulaz je slobodan, a očekuje vas večer puna izvanredne glazbe - poručila je gradonačelnica Grada Dragica Ratković.