Kardinal Puljić kod Dragice Ratković: "Našim ljudima zanimljivo je slušati o životu Hrvata u BiH"

IHR/Varaždinske vijesti | 19.1.2019. u 19:16h | Objavljeno u Našim krajem

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić bio je gost Varaždinskih Toplica, gdje je u srijedu održao predavanje u sklopu javne tribine.

Puljića su u Varaždinskim Toplicama dočekali gradonačelnica Dragica Ratković sa zamjenikom Ivicom Čičkom, predsjednik Gradskoga vijeća Franjo Prstec, toplički župnik i dekan Varaždinskotopličko dekanata vlč. Stjepan Mostečak, kao i varaždinski biskup Josip Mrzljak.
- Našim ljudima zanimljivo je slušati o životu Hrvata u BiH ponajprije stoga što često informacije koje dolaze do nas nisu istinite, a kardinal Puljić iz prve ruke može reći pravo stanje stvari. Osim toga, ovo je bila prilika da ljudi iz Varaždinskih Toplica, ali i cijele Varaždinske biskupije saznaju više o onima za koje je organiziran Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u BiH – rekao je pritom vlč. Mostečak.
Kardinal Puljić je zajedno s biskupom Mrzljakom i vlč. Mostečakom vodio i misno slavlje u župnoj crkvi sv. Martina u Varaždinskim Toplicama.
Na javnoj tribini je također najavljeno i da će kardinal Vinko Puljić još predsjedati misnim slavljima na Dan bolesnika, 11. veljače, najprije u Varaždinu kod franjevaca i kapucina te ponovno u Varaždinskim Toplicama u kongresnoj dvorani hotela Minerva.