Još jedno veliko priznanje: Varaždinskim Toplicama petu godinu za redom petica za transparentnost! Foto: VV arhiva / ilustracija

Još jedno veliko priznanje: Varaždinskim Toplicama petu godinu za redom petica za transparentnost!

Varaždinske vijesti | 1.7.2022. u 09:16h | Objavljeno u Našim krajem

Još jedno veliko priznanje stiglo je u ruke Grada Varaždinskih Toplica, petu godinu za redom transparentnost proračunskih informacija ocijenjena je čistom peticom. Riječ je o analizi proračunske transparentnosti jedinica lokalne samouprave koju svake godine objavljuje Institut za javne financije.

Grad petice za transparentnost niže od 2017. godine, a kako naglašava gradonačelnica Dragica Ratković, ovo je još jedan dokaz da su Varaždinske Toplice već godinama u mnogočemu u samom hrvatskom vrhu.

- Naš proračun, sve informacije i svi dokumenti u potpunosti su transparentni što dokazuje i ova ocjena. Naši građani imaju uvid u sve što se radi i gradi, a s obzirom da želimo da budu upoznati sa svim projektima, investicijama i planovima tako će biti i u budućnosti. Nastavljamo s onim što je važno, a to je odgovoran, pošten i transparentan rad za naše građane i osiguravanje što boljih uvjeta za njihov život – rekla je Ratković.

Inače, proračunska transparentnost podrazumijeva uvid u potpune, točne, pravovremene i razumljive proračunske informacije. Institut za javne financije proračunsku transparentnost mjeri brojem ključnih proračunskih dokumenata objavljenih na mrežnim stranicama jedinica lokalne samouprave, odnosno izvještajem o godišnjem izvršenju proračuna za 2019. godinu, polugodišnjim izvještajem o izvršenju proračuna za 2020. godinu te prijedlogom proračuna, izglasanog proračuna i proračunskog vodiča za građane za 2021. godinu.