Još dvoje darovitih srednjoškolaca na prijemu u Općini Vidovec, podijeljene i naknade za bebe Foto: Općina Vidovec

Još dvoje darovitih srednjoškolaca na prijemu u Općini Vidovec, podijeljene i naknade za bebe

Varaždinske vijesti | 25.6.2019. u 15:30h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Načelnik općine Vidovec Bruno Hranić i njegov zamjenik Dubravko Zavrtnik ugostili su u općinskim prostorijama dvoje talentiranih srednjoškolaca koji su tijekom školske godine 2018./2019. postigli iznimne rezultate.

Riječ je o Mateji Ozmec iz Cargovca i Mihaelu Cuklinu iz Tužna. Učenica srednje Strukovne škole Varaždin i stipendistica Općine Vidovec Mateja Ozmec osvojila je 1. mjesto na državnom natjecanju učenika strukovnih škola WordSkills Croatia 2019. godine, koje se održavalo u Zagrebu, dok je Mihael Cuklin, učenik srednje Medicinske škole u Varaždinu, osvojio 2. i 3. mjesto na Statističkoj olimpijadi te 3. mjesto na županijskom natjecanju iz geografije.

Nagrađenim srednjoškolcima Hranić i Zavrtnik uputili su iskrene čestitke te im poželjeli puno uspjeha u daljnjem školovanju.

Također, nakon što je početkom travnja podijeljeno 19 naknada za novorođene u vrijednosti 19.000 kuna, Općina Vidovec proteklih je dana isplatila drugi dio naknada za 11 novorođene djece. U drugoj podjeli roditeljima je dodijeljeno ukupno 11.000 kuna iz općinskog proračuna.

Naknade za novorođenu djecu, financiranje prijevoza učenika osnovnih i srednjih škola, financiranja školske kuhinje, sufinanciranja boravka u dječjim vrtićima i produženog boravka u školama, financiranje radnih bilježnica, mapa i tehničkog pribora za učenike osnovnih škola, izgradnja novog dječjeg vrtića i otvaranje nove poslovno-stambene zone samo su neke od demografskih mjera koje Općina Vidovec provodi s ciljem zadržavanja mladih obitelji na području općine.

Označeno u