Jenkač: Ove godine u rekonstrukciju javne rasvjete ulažemo milijunske iznose

J.Š./Varaždinske vijesti | 31.5.2019. u 18:02h | Objavljeno u Našim krajem

Gradu Novom Marofu odobreno je sufinanciranje rekonstrukcije javne rasvjete dijela naselja Novi Marof – dio Štuk, a odluku je novomarofskom gradonačelniku Siniši Jenkaču u petak, 31. svibnja, uručio potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar.

Projekt je Grad prijavio na Javni poziv Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u ovoj godini.

– Odobreno je sufinanciranje prve faze rekonstrukcije kojom je predviđena izgradnja kandelaberske LED javne rasvjete. Radi se o sveukupno 70 kandelabera s LED svjetiljkama, a rekonstrukcija će obuhvatiti ulice Ivana Kukuljevića, Vladimira Nazora, Nikole Šubića Zrinskog, Kratku ulicu, dio Ulice Matije Gupca, dio Ulice kralja Tomislava, Ulicu Mirka Račkog i Odvojak ulice Mirka Račkog – pojasnio je gradonačelnik Siniša Jenkač.
Ukupna vrijednost investicije iznosi 1.611.800 kuna s PDV-om, a Ministarstvo graditeljstva u sufinanciranju sudjeluje s 270.000 kuna. Prema najavama Jenkača slijedeće godine slijedi i nastavak uređenja javne rasvjete u tom dijelu Novog Marofa.

– Ovo je samo dio investicija i projekata koji se ulažu u javnu rasvjetu. Ove ćemo godine mijenjati rasvjetna tijela uz glavnu cestu kroz Novi Marof od rotora do tvrtke Knauf Insulation. Radi se o približnom iznosu većem od 700 tisuća kuna. Rekonstrukcija i poboljšanje rasvjete uz naše glavne prometnice znači i bolju vidljivost, a samim time i veću sigurnost u prometu – kazao je Jenkač te dodao da nije zanemariva ni ušteda u potrošnji električne energije.

– Uštede koje postižemo podrazumijevaju da više sredstava u proračunu ostaje za naše druge potrebe poput obrazovanja, udruga ili za druge projekte kojima dalje podižemo standarde života u našem Novom Marofu – zaključio je Jenkač.
Ujedno je najavio i izgradnju kandelaberske javne rasvjete na potezu Mađarevo-Novi Marof te od rotora u Novom Marofu do Donjeg Makojišća (Cifrekov brijeg).

– Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja donijelo je odluke o sufinanciranju komunalnih projekata. U Varaždinskoj županiji dodijeljeno je najviše sredstava, 6,5 milijuna kuna, za asfaltiranje cesta, javnu rasvjetu, uređenje groblja i druge potrebe koje su iskazale općine i gradovi. Slušali smo općine i gradove, prihvatili njihove projekte, a nismo mi iz Zagreba diktirali što se mora raditi. Vjerujem da je to najbolji način jer načelnici i gradonačelnici najbolje znaju što treba građanima u njihovim jedinicama lokalne samouprave – izjavio je potpredsjednik Vlade Štromar.

 

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci