FOTO Jenkač: Kad vidimo veselu i razdraganu djecu, bar nakratko zaboravimo na sve brige i probleme

VV | 27.2.2022. u 08:44h | Objavljeno u Našim krajem

Nakon što lani nije održan zbog vrlo nepovoljne epidemiološke situacije, Dječji fašnik v Marofu ove je godine ipak organiziran, doduše u nešto manjem obimu nego ranijih godina.

Mališani iz četiriju novomarofskih dječjih vrtića ove su subote šetnjom ulicama grada do Kulturnog centra Ivan Rabuzin svojim sumještanima pokazali vesele, šarene maske koje su napravili uz pomoć svojih odgajateljica i roditelja, a u povorci su sudjelovala djeca iz DV” Novi Marof”, DV „Bambi”, DV „Sretna djeca” i DV „Anđeo”.

„Dječji fašnik v Marofu” organizirala je Turistička zajednica Grada Novog Marofa, a voditeljica ureda TZ Renata Horvatić nije krila oduševljenje što je, unatoč svemu, ova mnogima omiljena manifestacija ipak održana.

- Drago nam je svima, ponajviše mališanima, što imamo priliku opet se zabaviti, malo se izludirati kako i priliči fašniku i zajedno tjerati zimu smijehom i pjesmom. Manje nas je nego obično, ali nadamo se i vjerujemo da će iduće godine biti sve po starom i da će u veseloj povorci moći sudjelovati sva djeca – kazala je Horvatić.

Vrhunac "Dječjeg fašnika"  bilo je predstavljanje sedam dječjih skupina na vanjskoj pozornici Kulturnog centra te "preuzimanje vlasti" i ključeva grada od gradonačelnika Siniše Jenkača. 

- Vidjeli smo da su se tete i naši vrtićarci i ovaj put potrudili i izradili lijepe, zanimljive maske i kostime u kojima su ponosno prošetali gradom, a imali su što pokazati i predstavljajući se na pozornici Centra. Zadovoljstvo nam je svima kad vidimo djecu veselu i razdraganu pa onda i mi odrasli bar nakratko zaboravimo na sve brige i probleme s kojima smo suočeni. Nadam se da ćemo se dogodine u ovo vrijeme okupiti u mnogo većem broju, kako bi „Dječji fašnik v Marofu” opet imao status jednog od najmasovnijih fašnika u Varaždinskoj županiji – rekao je Jenkač.

Uz Turističku zajednicu i Pučko otvoreno učilište te vrtiće, u organizaciju "Dječjeg fašnika v Marofu" uključio se i Grad Novi Marof koji je za mališane i ovoga puta osigurao nezaobilazne  krafne, a gradonačelnik Jenkač obećao je da će u omiljenoj fašničkoj slastici u utorak, na sam fašnik, moći uživati mališani u svim dječjim vrtićima na području grada.