Predsjednik Općinskog vijeća Mario Sačić i načelnik općine Zvonko Šamec na večerašnjoj sjednici Općinskog vijeća

Jednoglasno prihvaćena Strategija razvoja Općine Trnovec B. do 2020. godine

| 5.11.2015. u 21:25h | Objavljeno u Našim krajem

Općina ugodnog življenja, prepoznatljive tradicije, običaja i kulture u kojem se gospodarski razvoj temelji na razvoju obrtništva i poduzetništva stvarajući nova radna mjesta, razvoju poljoprivrede i ruralne turističke ponude te riješenom društvenom i komunalnom infrastrukturom s očuvanim okolišem. Vizija je to daljnjeg razvoja Općine Trnovec Bartolovečki koju nudi Strategija razvoja Općine u razdoblju do 2020. godine.

Riječ je o jednom od najvažnijih dokumenata za razvoj općine, kojeg su vijećnici, na večerašnjoj sjednici Općinskog vijeća Trnovca Bartolovečkog jednoglasno prihvatili. Govoreći o Strategiji načelnik općine Zvonko Šamec naglasio je da se dio vizije razvoja već ostvaruje. Potvrdio je da sljedeće godine kreće projekt aglomeracije kojim će mjesta Bartolovec i Žabnik dobiti kanalizacijsku mrežu. Podsjetio je i na skori završetak radova na dovršetku kanalizacijske mreže u Trnovcu. Sve su to veliki i značajni projekti koji znatno povećavaju standarde života, a kao ključne navodi ih i sama Strategija.

Svi uvjeti da naša Općina bude prepoznatljiva i ugodna za život su gotovo ostvareni, a ova Strategija nudi daljnji razvoj na svim područjima. Od obrazovanja, gospodarstva, poljoprivrede do sporta ili udruga – rekao je Šamec te zahvalio svima koji su aktivno sudjelovali u izradi, posebice vijećnicima, koji su svojim primjedbama i prijedlozima aktivno sudjelovali u cijelom postupku.

Općina Trnovec Bartolovečki izradila je Strategiju u suradnji s Agencijom za razvoj Varaždinske županije.  Odlično pripremljena Strategija do pojedinosti analizira sve segmente rada i života u Općini. Do najmanjih detalja analizirano je svako mjesto u Općini, kao i pojedini segmenti gospodarskog i društvenog života. Pomno su analizirane prednosti, ali i slabosti, što je sve zajedno rezultiralo određivanjem strateških ciljeva.

Jedan od njih je stvaranje poticajnog poslovnog okruženja za razvoj obrtništva, malog i srednjeg poduzetništva te iskorištavanje poljoprivrednih potencijala. Razvoj suvremene infrastrukture i korištenje obnovljivih izvora energije radi podizanja standarda života te unaprjeđivanje kvalitete društvenih djelatnosti također su strateški ciljevi. Strategija definira i prioritete i razvojne mjere koje bi trebale dovesti do ispunjavanja strateških ciljeva.

Vijećnici su raspravljali i o stanju nezaposlenosti. I dalje se nastavlja višemjesečni pozitivan trend. Potkraj prošlog mjeseca u Općini su bile samo 232 nezaposlene osobe, čime se Općina potvrdila kao jedna od općina u Varaždinskoj županiji s najmanjom stopom nezaposlenosti. Prema riječima načelnika Šameca slijede i daljnja zapošljavanja budući da su neke od tvrtki u Slobodnoj zoni najavile raspisivanje novih natječaja. Potvrdio je i da postoji interes novih investitora za ulaganje na području Općine. Iz tog razloga Općina za naredno razdoblje mora razmišljati i okrupnjavanju zemljišta koje će ponuditi potencijalnim investitorima.  

Vijećnici su obradovali i veliki broj umirovljenika, osoba s invaliditetom te osobe lošijeg socijalnog statusa za koje su, u prigodi nadolazećih božićnih blagdana, svojom odlukom osigurali bon u iznosu od 150 kuna. Time se nastavila praksa od prošle godine kada je također veliki dio mještana Općine, spomenutih društvenih skupina, dobio poklon bonove. Podjela bonova obavljat će se u društvenim domovima u svim mjestima.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci