Jednoglasno prihvaćen proračun Općine Trnovec Bartolovečki za 2016.

| 16.12.2015. u 22:24h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Trnovec Bartolovečki će u sljedećoj godini imati proračun od 18,1 milijun kuna, kojeg su na večerašnjoj sjednici jednoglasno podržali svi članovi Općinskog vijeća. Riječ je o povećanju od 35,5 posto, odnosno 4,7 milijuna kuna u odnosu na ovogodišnji proračun.

Što se tiče prihodovne strane prihodi od poreza i prireza na dohodak planirani su u iznosu od 6,24 milijuna kuna. Pomoć iz drugih proračuna planirana je u visini 2,3 milijuna kuna te još 4,8 milijuna kuna pomoći iz državnog proračuna na temelju prijenosa EU sredstava, točnije za EU projekte.

Najznačajniji projekt koji je planiran preko sredstva EU fondova je izgradnja Društvenog doma u Trnovcu ukupne vrijednosti 7,5 milijuna kuna. Dio sredstva za taj projekt osigurao bi se u idućoj te ostatak u narednim godinama. Što se tiče ostalih prihoda, u proračun bi trebala stići i naknada za korištenje prostora elektrana od 1,55 milijuna kuna što je također povećanje u odnosu na ovu godinu.

Pojašnjavajući prijedlog proračuna, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Sonja Ružić Cvrtnjak naglasila je da je on uravnotežen i na prihodovnoj i rashodovnoj strani. Dalibor Jurak je u ime HSS-a, potvrdio je podršku proračunu za kojeg je naglasio da je transparentan i uravnotežen.

Načelnik Zvonko Šamec naglasio je da su u pripremi prijedloga proračuna uvrštene sugestije svih vijeća mjesnih odbora.
Nismo u proračun stavljali gomilu projekata već ono što se realno može i mora ostvariti – zaključio je Šamec te dodao da su najvjerojatnije jedina općina koja nema niti kune zaduženja. Naglasio je da Općina redovno podmiruje sve svoje financijske obveze, a pozitivno stanje na računu potvrđuje da će se tako nastaviti i dalje.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci