Jednoglasno prihvaćen Proračun Općine Cestica za 2022.godinu u iznosu od 38.698.000,00 kuna

Varaždinske vijesti | 27.11.2021. u 12:56h | Objavljeno u Našim krajem

Na jučerašnjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Cestica, jednoglasno je prihvaćen prijedlog Proračuna Općine Cestica za 2022. godinu kao i projekcije za 2023. i 2024. godinu.

Najviše sredstava je osigurano za investicije, komunalnu infrastrukturu, kao i za modernizaciju nerazvrstanih cesta, aglomeraciju, dogradnju i nadogradnju dječjeg vrtića, obrazovanje.

Kroz Proračun se vidi da Općina vodi računa o mladim obiteljima pa je tako sufinanciranje smještaja djece u vrtićima, produženi boravak djece u školi, stipendije i ulaganje u obrazovanje osigurano u iznosu od 2.500.000,00 kuna.

Općina vodi računa o udrugama, one su važan čimbenik u zajednici, ali i za socijalno potrebite, osigurana je isplata "Božićnica" za umirovljenike koji primaju mirovine niže od 2.500,00 kuna, a bit će i tradicionalne podjele poklona povodom Sv. Nikole za djecu kao i prethodnih godina.

Na kraju se može zaključiti da je Proračun za 2022. godinu gospodarski, razvojan i socijalno osjetljiv.

Načelnik Mirko Korotaj zahvaljuje svim vijećnicima na prihvaćanju Proračuna te je naglasio:

- Iako je ova godina za općinske financije bila izazovna, mi nismo stali sa naporom i radovima, smatram da je za 2022. godinu vijećnicima predstavljen realan Proračun i želim da se svi još više uključe u razvoj zajednice. Finalizirali smo mnoge projekte, planirane investicije, te optimistično nastavljamo aktivnosti - rekao je Korotaj.