JALŽABET Za sanaciju nerazvrstanih cesta ostvarili stopostotno financiranje iz Fonda solidarnosti EU

VVM | 16.5.2023. u 13:00h | Objavljeno u Našim krajem

- Ovakvi infrastrukturni projekti poboljšavaju uvjete života i rada u našoj sredini, a samo dobri uvjeti garantiraju ostanak ljudi u Jalžabetu - ističe načelnik Solar dodajući da su u pripremi i brojni drugi projekti posebice vezano uz daljnji razvoj sportsko-rekreativne, ali i turističke infrastrukture na području Općine.

Načelniku Općine Jalžabet Rajku Solaru ovih je dana u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture dodijeljena Odluka o isplati i vaučer vezan za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava putem Jednostavne izravne dodjele bespovratnih financijskih sredstava za aktivnosti koje se financiraju iz Fonda solidarnosti Europske unije. Tako je Općina Jalžabet dobila 994.954,13 eura bespovratnih financijskih sredstava u stopostotnom iznosu iz Fonda solidarnosti EU za sanaciju nerazvrstanih cesta.

Dobivenim sredstvima sanirat će se ukupno dvanaest lokalnih cesta na području Općine; od toga po jedna u Kaštelancu i Imbriovcu, četiri ceste u Kelemenu i ostale u Jalžabetu. S radovima se krenulo već prošli tjedan s obzirom da su u Općini postupak javne nabave proveli te ugovor s izvođačem sklopili i prije nego što su znali rezultate Jednostavne izravne dodjele. Načelnik Solar ističe da su tako postupili s obzirom na kratki rok jer radovi moraju biti gotovi do 30. lipnja i veliku vrijednost dobivenih financijskih sredstava koji premašuju cjelogodišnji proračun Općine. Također ističe veliku predanost cijele općinske uprave u pripremi projekata, ali i praćenju objava natječaja za sufinanciranje te pravovremenoj prijavi projekata.

jalzabet_opcina-09418.jpg

- Takvi su natječaji jako bitni za razvoj naše Općine jer se na taj način projekti financiraju iz drugih izvora u stopostotnom iznosu. Tako se sredstva iz redovnog proračuna mogu koristiti za druge projekte - govori Solar koji ujedno naglašava da Općina za sanaciju lokalnih cesta neće potrošiti ni lipe iz vlastitog proračuna. Time ujedno odgovara HDZ-ovim općinskim vijećnicima koji su ga prozivali za rastrošnost i prezaduživanje Općine.

- Sada je jasno da Općina iz svog proračuna neće dati niti lipe za sanaciju nerazvrstanih cesta, tako da ćemo sredstva moći preusmjeriti u druge projekte - ističe Solar dodajući da su u pripremi i brojni drugi projekti posebice vezano uz daljnji razvoj sportsko-rekreativne, ali i turističke infrastrukture na području Jalžabeta.

Jednostavne izravne dodjele bespovratnih sredstava

Odluka o isplati Općini Jalžabet i vaučer doneseni su temeljem provedenog postupka Jednostavne izravne dodjele bespovratnih sredstava za prijavu koja se financira iz Fonda solidarnosti Europske unije za operaciju “Sanacija nerazvrstanih cesta na području Općine Jalžabet”. Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture odobrava projekte za financiranje kao tijelo odgovorno za provedbu financijskog doprinosa za operacije koje se financiraju iz Fonda solidarnosti Europske unije.

995.000 eura - ostvarila je Općina Jalžabet za sanaciju nerazvrstanih cesta

Dobivenim sredstvima sanirat će se ukupno dvanaest lokalnih cesta na području Općine; od toga po jedna u Kaštelancu i Imbriovcu, četiri ceste u Kelemenu i ostale u Jalžabetu.

jalzabet_opcina-09458.jpg

jalzabet_opcina-09453.jpg

jalzabet_opcina-09448.jpg

jalzabet_opcina-09443.jpg

jalzabet_opcina-09437.jpg

jalzabet_opcina-09433.jpg