JALŽABET Radi se punom parom na optičkom internetu, LED rasvjeti, solarnoj elektrani te na obnovi crkve i groblja

vv | 22.10.2023. u 10:00h | Objavljeno u Našim krajem

U Jalžabetu se nastavljaju radovi na uvođenju optičkog interneta i rekonstrukciji sustava javne rasvjete, kao i brojni drugi projekti. Radovi na projektu svjetlovodne distribucijske mreže širokopojasnog interneta nastavljeni su u naseljima Imbriovec, Leštakovec i Kelemen. JalzabetRasvjeta.jpg

Provodi se i projekt rekonstrukcije postojećeg sustava javne rasvjete kojim se implementira energetski učinkovita i ekološki prihvatljiva javna rasvjeta. Postavljanje suvremene LED javne rasvjete provedeno je u Jakopovcu, Kaštelancu, Kelemenu, Leštakovcu i Imbriovcu, a nastavlja se u Jalžabetu, Novakovcu i Poduzetničkoj zoni Jalžabet.

JalzabetRasvjeta3.jpg

Također su u tijeku i radovi na postavljanju solarne elektrane na Dječjem vrtiću Potočić u Jalžabetu. Projekt je financiran 100% iz fonda HEP ZelEn.

Radi se i na očuvanju kulturne i vjerske baštine te na očuvanju okoliša. Statički radovi provode se u crkvama Sv. Jakoba u Jakopovcu i Sv. Elizabete Ugarske u Jalžabetu, a sufinancirani su sredstvima Ministarstva kulture i medija RH. Radove na ogradi groblja sufinancira Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, a radove na uređenju unutrašnjeg dijela groblja provodi općinska komunalna tvrtka.

jalzabetgroblje.jpg
JalzabetRasvjeta5.jpg
jalzbaet_crkva1.jpg
JalzabetRasvjeta4.jpg