Jalžabet: Općinski vijećnici prihvatili izvješće o izvršenju proračuna i radu načelnika Foto: Općina Jalžabet

Jalžabet: Općinski vijećnici prihvatili izvješće o izvršenju proračuna i radu načelnika

Varaždinske vijesti | 10.3.2019. u 18:36h | Objavljeno u Našim krajem

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća općine Jalžabet vijećnici su odlučivali o prihvaćanju Izvršenja Proračuna Općine Jalžabet za 2018. godinu, Odluci o raspoređivanju sredstava za rad političkih stranaka i nezavisnih vijećnika za 2019. godinu i donošenju Programa gospodarenja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske na području Općine Jalžabet.

Izabran je i najpovoljniji koncesionar za obavljanje komunalne djelatnosti obavljanja dimnjačarskih poslova na području općine Jalžabet, a to je "Dimnjačarstvo Valjak", a donesen je i Plan djelovanja Općine Jalžabet u području prirodnih nepogoda za 2019. godinu.

Načelnik Mirko Magić obrazložio je Izvršenje Proračuna Općine Jalžabet za 2018. godinu te istaknuo da su ukupni prihodi u 2018. godini iznosili 10.016.103,59 kuna, što je 92,76 posto u odnosu na plan, dok su rashodi za 2018. godinu iznosili 11.618.706,30 kuna, što je 95,96 posto u odnosu na plan. Veći rashodi su pokriveni viškom prihoda iz prethodnih godina, a nastali su zbog velikih investicija koje su se provodile. Među njima su izgradnja pješačkih staza, asfaltiranje ulica, izgradnja kanalizacije, obnova crkve sv. Elizabete na kojoj je obnovljen toranj i fasada na pročelju, zatim su nabavljene nove vanjske igračke u dvorištu dječjeg vrtića, postavljeni tlakavci i staze na grobljima u Kelemenu i Jalžabetu te posađene čemprese na groblju.

Svi programi i odluke izglasane su jednoglasno, osim Zaključka o prihvaćanju Izvještaja o radu načelnika za razdoblje od 01. srpnja do 31. prosinca 2018. godine, protiv kojeg bio općinski vijećnik Rajko Solar koji, kako navode iz Općine Jalžabet, u vijeću djeluje kao nezavisni vijećnik, a inače je predsjednik ogranka Reformista u općini Jalžabet. Solar razloge neprihvaćanja Izvještaja o radu načelnika nije naveo.

Na aktualnom satu dogovoreno je da će Općina Jalžabet uskoro s Udrugom umirovljenika napraviti akciju čišćenja divljih deponija i šuma.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci