Jalžabet: Općinski vijećnici prihvatili izvješće o izvršenju proračuna i radu načelnika Foto: Općina Jalžabet

Jalžabet: Općinski vijećnici prihvatili izvješće o izvršenju proračuna i radu načelnika

Varaždinske vijesti | 10.3.2019. u 18:36h | Objavljeno u Našim krajem

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća općine Jalžabet vijećnici su odlučivali o prihvaćanju Izvršenja Proračuna Općine Jalžabet za 2018. godinu, Odluci o raspoređivanju sredstava za rad političkih stranaka i nezavisnih vijećnika za 2019. godinu i donošenju Programa gospodarenja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske na području Općine Jalžabet.

Izabran je i najpovoljniji koncesionar za obavljanje komunalne djelatnosti obavljanja dimnjačarskih poslova na području općine Jalžabet, a to je "Dimnjačarstvo Valjak", a donesen je i Plan djelovanja Općine Jalžabet u području prirodnih nepogoda za 2019. godinu.

Načelnik Mirko Magić obrazložio je Izvršenje Proračuna Općine Jalžabet za 2018. godinu te istaknuo da su ukupni prihodi u 2018. godini iznosili 10.016.103,59 kuna, što je 92,76 posto u odnosu na plan, dok su rashodi za 2018. godinu iznosili 11.618.706,30 kuna, što je 95,96 posto u odnosu na plan. Veći rashodi su pokriveni viškom prihoda iz prethodnih godina, a nastali su zbog velikih investicija koje su se provodile. Među njima su izgradnja pješačkih staza, asfaltiranje ulica, izgradnja kanalizacije, obnova crkve sv. Elizabete na kojoj je obnovljen toranj i fasada na pročelju, zatim su nabavljene nove vanjske igračke u dvorištu dječjeg vrtića, postavljeni tlakavci i staze na grobljima u Kelemenu i Jalžabetu te posađene čemprese na groblju.

Svi programi i odluke izglasane su jednoglasno, osim Zaključka o prihvaćanju Izvještaja o radu načelnika za razdoblje od 01. srpnja do 31. prosinca 2018. godine, protiv kojeg bio općinski vijećnik Rajko Solar koji, kako navode iz Općine Jalžabet, u vijeću djeluje kao nezavisni vijećnik, a inače je predsjednik ogranka Reformista u općini Jalžabet. Solar razloge neprihvaćanja Izvještaja o radu načelnika nije naveo.

Na aktualnom satu dogovoreno je da će Općina Jalžabet uskoro s Udrugom umirovljenika napraviti akciju čišćenja divljih deponija i šuma.