Jak vjetar u subotu rušio grane i stabla, podizao crijepove, otkidao dijelove pokrova, lomio metalne polubranike... Foto: DVD Ludbreg

Jak vjetar u subotu rušio grane i stabla, podizao crijepove, otkidao dijelove pokrova, lomio metalne polubranike...

Varaždinske vijesti | 6.2.2023. u 12:10h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

U subotu, 4. veljače na području PU varaždinske u mjestima Lunjkovec, Očura, Vinogradi Ludbreški i Vinica Bregu zabilježene su četiri dojave o padu stabla i grana stabla na kolnik kojom prilikom nitko nije ozlijeđen.

U subotu,  oko 12.20 sati u ulici Goranec u Tužnom uslijed jakog vjetra došlo je do podizanja desetak crijepova sa krovišta sjenice u vlasništvu 69-godišnjaka koji su pali na krovište garaže u neposrednom susjedstvu, dok je nekoliko crijepova palo na osobni automobil u vlasništvu 39-godišnjaka kojom prilikom su nastala oštećenja na vozilu. Materijalna šteta utvrdit će se naknadno.

>> FOTO Više od 160 poziva Centru 112 Varaždin zbog rušenja stabala na vodove i ceste

U subotu, oko 12.30 sati u između mjesta Poljanec i Hrastovsko uslijed jakog vjetra došlo je do došlo je do pucanja i loma metalnog polubranika.

Na mjesto događaja izašli su djelatnici koji su sanirali nastalu štetu odnosno zamijenili oštećene polubranike. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 300 eura.

U subotu, oko 12.30 sati u mjestu Mali Gorenec uslijed jakog vjetra na krovištu kuće došlo je do otkidanja dijela pokrova, jedne limene ploče sa noseće drvene konstrukcije objekta u vlasništvu 57-godišnjaka.

Sanaciju krovišta izvršili djelatnici DVD Bednja. Materijalna šteta utvrdit će se naknadno.

U subotu, oko 14.00 sati u ulici I. Milčetića u Varaždinu uslijed jakog vjetra došlo je do podizanja lima na krovu prizemnog zidanog objekta. Materijalna šteta utvrdit će se naknadno.

 U subotu, oko 12.10 sati u Varaždinskoj ulici u Ivancu uslijed jakog vjetra došlo je do pomicanja s mjesta plastičnog kontejnera s montiranim kotačima te je isti udario u parkirano vozilo. Materijalna šteta utvrdit će se naknadno.