Izvršena tehnička primopredaja novosagrađenih društvenih domova na području Ivanca

Napisao/la: Varaždinske vijesti -
Izvršena tehnička primopredaja novosagrađenih društvenih domova na području Ivanca Foto: Grad Ivanec

U srijedu, 23. listopada, izvođači radovi i nadzorni inženjeri izvršili su tehničku primopredaju triju novosagrađenih društvenih domova Gradu Ivancu. Tehničkoj primopredaji novih objekata u Škriljevcu, Vuglovcu-Gečkovcu i Jerovcu Donjem nazočili su gradonačelnik Milorad Batinić, resorna pročelnica Marina Držaić, nadzorni inženjer Mladen Strmečki iz IPC-a inženjering Ivanec te izvođači radova – Robert Đuras iz Zidarsko fasaderskog obrta Đuras (koji je izvodio radove u Škriljevcu i Vuglovcu-Jerovcu) te Ivan Fištrek iz tvrtke ISF d.o.o., koji je izvodio radove u Jerovcu Donjem.

U društvenom domu Škriljevec izvedeni su svi građevinsko - obrtnički i instalaterski radovi. U trenutku primopredaje, u objektu su u tijeku bili radovi na priključenje na struju i vodu. Gradnja ovog doma počela je lani, kada je kod sportskog igrališta sagrađen i pod krov stavljen objekt površine 120 m2, s natkrivenom terasom od 25 m2.

Ovoga ljeta nastavljeni su radovi u drugoj fazi, koji su obuhvatili niz obrtničkih radova u unutrašnjosti, od postavljanja izolacije i keramike do elektroinstalacija i rasvjetnih tijela te vodovoda, odvodnje, sanitarija i uređenja sustava za grijanje. Investitor je Grad Ivanec, a  vrijednost radova u ovoj fazi je nešto više od 336.000 kuna.

U društvenom domu koji će zajedno koristiti građani Vuglovca i Gečkovca također su izvedeni svi građevinsko-obrtnički i instalaterski radovi, a tijekom posjeta izvodili su se još priključci na struju, vodu i plin. Ovogodišnja vrijednost radova na uređenju ovog doma jest 390.000 kuna.

U ovoj fazi izvedeni su svi radovi na unutarnjem uređenju (do završetka), od hidro- i toplinske izolacije, žbukanja, glazure, soboslikarski radovi, do postavljanja podne i zidne keramike te kompletnih elektroinstalacija i rasvjetnih tijela, vodovoda i odvodnje te uređenja sustava grijanja na plin preko plinskog bojlera i radijatora.

Građani Jerovca Donjeg također imaju razloga za zadovoljstvo, jer u tamošnjem domu ne samo da su dovršeni svi građevinsko – obrtnički radovi, već je objekt dobio i fasadu. U trenutku primopredaje, u tijeku su bila još samo priključenja na vodovod, struju i plin. Vrijednost izvedenih radova ove godine je 290.000 kuna. Domaćini su unutrašnjost svoga doma već i djelomično namjestili opremom koju otprije posjeduju. Nakon što je početkom ove godine kraju privedena 110.000 kuna vrijedna prva faza uređenja objekta, radovi su nastavljeni ljetos, izvođenjem svih potrebnih instalaterskih i drugih obrtničkih radova, a sagrađena je i termo fasada.

Zanimljivo je da je dokumentacija za izvođenje radova izrađena u dogovoru i u skladu s izraženim potrebama Vijeća MO-a Jerovec Donji, koji se u ovaj projekt aktivno uključivao u svim fazama razrade ideja, na način da budu zadovoljene potrebe MO-a i svih građana koji će koristiti dom.

U idućoj godini slijedi opremanje ovih domova svom opremom potrebno za njihovo nesmetano funkcioniranje, od klupa i stolova do opreme i pribora za  kuhinje, kako bi se u svima uspostavio podjednak standard i građanima u tim naseljima omogućila zadovoljavajuća razina društvenog života. Također, predstoji i uređenje fasada domova i uređenje okoliša u Vuglovcu i Škriljevcu, s time da iduće godine u Škriljevec stižu i sprave za dječje igralište. Tijekom obilaska dogovoreno je da se kod svih domova urede i trodijelne septičke jame.

- Gradnja društvenih domova u perifernim naseljima jedna je od ključnih odrednica aktualne gradske politike, koja se zalaže da se na takav način (a s obzirom na to da dvije trećine građana žive izvan Ivanca i da nemaju mogućnosti društvenog života jednake stanovnicima gradskog centra) i mještanima malih naselja omogući razvitak društvenog života. Takva praksa dosad se pokazala i više nego pozitivnom. To potvrđuju primjeri ovakvih malih naselja u kojima se, nakon gradnje društvenih domova, mjesni društveni život doslovce preporodio. Osim što su mladi u njima našli mjesto za druženje i društvene igre, domovi su se pokazali i kao mjesta u kojima lokalno stanovništvo rado održava i manja obiteljska slavlja i slične skupove - poručio je gradonačelnik M. Batinić.

dom-vuglovec-231019.jpg

dom-skriljevec-231019.jpg

dom1-jerovec-231019.jpg

dom3-vuglovec-231019.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.