Načelnik Općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec Foto: Dražen Novosel

Izvješće o radu načelnika prihvaćeno jednoglasno i bez rasprave

| 27.9.2016. u 07:32h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Dovršetak uređenja dijela prometnice i pješačkog nogostupa na križanju državne ceste D2 i Bartolovečke ulice u Trnovcu kao i započeti radovi na proširenju Ulice Male ledine i rješavanje problema odvodnje voda kao i uređenje objekta udruge "Kopajac" te Društvenog doma u Bartolovcu, njegove unutrašnjosti, samo su manji dio izvještaja o radu načelnika Općine Trnovec Bartolovečki, Zvonka Šameca, za prvih šest mjeseci ove godine, a koje je na sinoćnjoj sjednici Općinskog vijeća prihvaćeno jednoglasno i bez rasprave.

U sklopu izvješća moglo se čuti da je Općina u suradnji s HEP-om zamijenila stare drvene stupove betonskim u Dravskoj, Nazorovoj i Ulici kralja Tomislava u Trnovcu. Modernizacija javne rasvjete samo je dio većih infrastrukturnih projekata kojih u prvih šest mjeseci nije nedostajalo u Općini.

Kako bi Općina zadržala tu razinu ulaganja i aktivnosti, prvih šest mjeseci radilo se i na pripremi novih projekata. Tako je pripremljena dokumentacija i ishodovana građevinska dozvola za gradnju Društvenog doma u Trnovcu. Riječ je o velikom projektu za kojeg Općina spremno čeka raspisivanje natječaja. Pripremljena je i dokumentacija za izgradnju ulica poput Ulice Široke ledine u Trnovcu.

Vijećnici su također donijeli odluku prema kojoj Općina financira produženi boravak učenika u osnovnim školama u Šemovcu i Trnovcu. Ovom odlukom dio cijene boravka financiraju sami roditelji, dok ostatak cijene rada stručne osobe do punog iznosa plaća Općina.

– Zbog sve većeg interesa roditelja da njihova djeca nakon nastave ostanu u produženom boravku odlučili smo se da dio troškova snose roditelji, a dio Općina. Ovakvu odluku vijećnici su donijeli kako bi sredstva predviđena u proračunu bila dovoljna za svu djecu čiji roditelji žele koristiti usluge produženog boravka. Ovakav model je u ovom trenutku najpravedniji kako bi svi koji žele mogli, uz sufinanciranje dijela troškova, koristiti produženi boravak – rekao je načelnik Šamec.