Izgradnjom parkirališta u potpunosti uređena zdravstvena ambulanta u općini Petrijanec

Varaždinske vijesti | 25.1.2023. u 17:10h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Nakon što je 2017. godine energetski obnovljena, ove su godine nastavljeni vrijedni radovi kod zdravstvene ambulante u općini Petrijanec.

Radovi na energetskoj obnovi zdravstvene ambulante bili su vrijedni oko 300.000,00 kuna a 200.000,00 kuna je financiralo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU.

A sada je naime, izgrađeno je parkiralište s 10 parkirnih mjesta, a u sklopu projekta postavljeni su betonski opločnjaci, rubnjaci, izgrađena je oborinska odvodnja, rasvjeta i priključak na kanalizacijski sustav.

Kako je objasnio načelnik Željko Posavec, u zdravstvenoj ambulanti dvije su ordinacije obiteljske medicine te jedna stomatološka, a nakon energetske obnove, liječnici su dobili i parkiralište čime je Općina podigla kvalitetu uvjeta za njihov rad.

- Vrijednost projekta je 411 tisuća kuna, a sufinanciran je sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije sa 75 tisuća kuna. S ovim projektom zapravo smo osim naših sestara u ambulanti doktora i stomatologa olakšali prilaz i našim pacijentima koji više neće trebati izlaziti i prolaziti kroz zemlju i blato do ambulante. Svakako je to najvažnije za pacijente kojima je otežano kretanja a naravno vrlo je važno da smo ovim projektom omogućili i lakši prilaz sanitetu ili hitnoj pomoći. Kroz godine pokazati će se da je naravno i lakše održavanje ove površine ali i lakše će biti provoditi aktivnosti zimske službe. Zahvaljujem Ministarstvu na sufinanciranju – pojasnio je Posavec.

petrijanec-ambulanta-25012023.jpg