Izgradnjom mosta na potoku Črna mlaka nastavlja se suradnja Općine Maruševec i Hrvatskih voda Foto: Općina Maruševec

Izgradnjom mosta na potoku Črna mlaka nastavlja se suradnja Općine Maruševec i Hrvatskih voda

Varaždinske vijesti | 24.1.2020. u 19:03h | Objavljeno u Našim krajem

Iako su unazad nekoliko tjedana jutarnje temperature bile ispod ništice, potrebni građevinski zahvati na komunalnoj infrastrukturi u Općini Maruševec ne jenjavaju. Zaposlenici varaždinskog poduzeća Hidroing d.d. ovog su tjedna krenuli s radovima na izgradnji mosta na potoku Črna mlaka u naselju Čalinec.

- Radi se o radovima na izgradnji mosta preko potoka Črna mlaka u Čalincu, kojeg naši građani koriste za pristup svojim poljoprivrednim zemljištima. Građanima je pristup parcelama u zadnjih nekoliko mjeseci zbog oštećenja mosta bio otežan, stoga smo s predstavnicima Hrvatskih voda dogovorili izgradnju novog mosta. Radovi su vrijedni više od 200.000 kuna koje će u potpunosti financirati Hrvatske vode. Zahvaljujemo gospodi iz Hrvatskih voda - VGO Varaždin Danijelu Buniću i Branku Perecu na razumijevanju potreba naših građana - rekao je prilikom obilaska radova načelnik općine Maruševec Damir Šprem, naglašavajući kako ovaj rani početak radova oslikava napore Općine Maruševec i Hrvatskih voda pri ispunjavanju zacrtanih ciljeva i bolje komunalne uređenosti općine Maruševec.

240120-marusevec_hrvatske_vode_2.jpeg

Zamjenik načelnika Mario Klapša dodao je da o dosadašnjoj suradnji Općine Maruševec i Hrvatskih voda najbolje govore vrijedni realizirani zahvati unazad 2,5 godine.

- Aktiviranje klizišta u Čalincu ispod Osnovne škole bio je dugogodišnji problem čije smo rješenje iznašli prošle godine nakon čega smo i sanirali klizište. Ukupna vrijednost projekta sanacije klizišta je iznosila gotovo 640.000 kuna, od čega su Hrvatske vode sufinancirale 309.000 kuna, a ostatak Općina Maruševec. Osim klizišta, prošle godine je radi dotrajalosti starog izgrađen novi most na potoku Maruševec. Vrijednost radova iznosila je 222.000 kuna, od čega su polovicu ponovo osigurale Hrvatske vode - pojasnio je Klapša, spominjući pritom i ne manje važne regulacije korita potoka Plitvica i Koškovec, u što je prošlih godina uloženo gotovo milijun kuna.

240120-marusevec_hrvatske_vode_3.jpeg

240120-marusevec_hrvatske_vode_4.jpeg

240120-marusevec_hrvatske_vode_1.jpeg