Izgradnja društvenih domova u Žarovnici i Viletincu u završnoj je fazi Foto: Grad Lepoglava

Izgradnja društvenih domova u Žarovnici i Viletincu u završnoj je fazi

Varaždinske vijesti | 26.10.2021. u 08:14h | Objavljeno u Našim krajem

Izgradnja društvenih domova u Žarovnici i Viletincu privodi se kraju. Kako teku završni radovi uvjerio se gradonačelnik Marijan Škvarić koji je s predsjednicima mjesnih odbora Žarovnica i Viletinec-Vulišinec, Stjepanom Vreskom i Franjom Ribićem, obišao gradilišta.

- Za sveukupni razvoj grada važan je razvoj njegova društvenog segmenta pri čemu veliku ulogu imaju društveni domovi odnosno prostor u kojem će se građani okupljati i provoditi različite društvene aktivnosti. Svjesni te činjenice, u Gradu Lepoglavi brinemo da u svim mjesnim odborima osiguramo takav prostor. Činimo to izgradnjom društvenih domova i upravo ovu godinu u Gradu Lepoglavi karakterizira izgradnja društvenih domova. Prije nekoliko mjeseci otvorili smo novouređeni dom u Kameničkom Podgorju, a prije mjesec dana završili smo izgradnju društvenog doma u Lepoglavskoj Vesi. Kraju privodimo i radove na uređenju društvenih domova u Žarovnici i Viletincu. Kad se to zbroji govorimo o gradskoj investiciji većoj od tri milijuna kuna - istaknuo je gradonačelnik Škvarić dodajući da su uz većinu društvenih domova izgrađena i sportska igrališta koja građanima pružaju mogućnost druženja uz sportske aktivnosti.

Izgradnja društvenog doma u Žarovnici investicija je vrijedna 740.000 kuna kojom će građani s područja Mjesnog odbora Žarovnica dobiti društveni prostor koji do sada nisu imali.

- Trenutno u MO Žarovnica nema objekta koji bi se mogao koristiti u društvene svrhe tako da će ovaj dom biti od velike koristi. Koristit će ga Mjesni odbor, udruge i građani - rekao je predsjednik MO Žarovnica Stjepan Vresk.

- Ovo je velik trenutak za naš mjesni odbor. U ovom domu odvijat će se brojne aktivnosti za naše građane svih generacija - poručio je Franjo Ribić, predsjednik Mjesnog odbora Viletinec-Vulišinec koji će dobiti društveni dom vrijedan 624.000 kuna.

lepoglava_izgradnja_drustvenih_domova_25102021_1.jpg

lepoglava_izgradnja_drustvenih_domova_25102021_2.jpg

lepoglava_izgradnja_drustvenih_domova_25102021_3.jpg

lepoglava_izgradnja_drustvenih_domova_25102021_4.jpg

lepoglava_izgradnja_drustvenih_domova_25102021_5.jpg

lepoglava_izgradnja_drustvenih_domova_25102021_6.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci