Izgradnja društvenih domova u Žarovnici i Viletincu u završnoj je fazi Foto: Grad Lepoglava

Izgradnja društvenih domova u Žarovnici i Viletincu u završnoj je fazi

Varaždinske vijesti | 26.10.2021. u 08:14h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Izgradnja društvenih domova u Žarovnici i Viletincu privodi se kraju. Kako teku završni radovi uvjerio se gradonačelnik Marijan Škvarić koji je s predsjednicima mjesnih odbora Žarovnica i Viletinec-Vulišinec, Stjepanom Vreskom i Franjom Ribićem, obišao gradilišta.

- Za sveukupni razvoj grada važan je razvoj njegova društvenog segmenta pri čemu veliku ulogu imaju društveni domovi odnosno prostor u kojem će se građani okupljati i provoditi različite društvene aktivnosti. Svjesni te činjenice, u Gradu Lepoglavi brinemo da u svim mjesnim odborima osiguramo takav prostor. Činimo to izgradnjom društvenih domova i upravo ovu godinu u Gradu Lepoglavi karakterizira izgradnja društvenih domova. Prije nekoliko mjeseci otvorili smo novouređeni dom u Kameničkom Podgorju, a prije mjesec dana završili smo izgradnju društvenog doma u Lepoglavskoj Vesi. Kraju privodimo i radove na uređenju društvenih domova u Žarovnici i Viletincu. Kad se to zbroji govorimo o gradskoj investiciji većoj od tri milijuna kuna - istaknuo je gradonačelnik Škvarić dodajući da su uz većinu društvenih domova izgrađena i sportska igrališta koja građanima pružaju mogućnost druženja uz sportske aktivnosti.

Izgradnja društvenog doma u Žarovnici investicija je vrijedna 740.000 kuna kojom će građani s područja Mjesnog odbora Žarovnica dobiti društveni prostor koji do sada nisu imali.

- Trenutno u MO Žarovnica nema objekta koji bi se mogao koristiti u društvene svrhe tako da će ovaj dom biti od velike koristi. Koristit će ga Mjesni odbor, udruge i građani - rekao je predsjednik MO Žarovnica Stjepan Vresk.

- Ovo je velik trenutak za naš mjesni odbor. U ovom domu odvijat će se brojne aktivnosti za naše građane svih generacija - poručio je Franjo Ribić, predsjednik Mjesnog odbora Viletinec-Vulišinec koji će dobiti društveni dom vrijedan 624.000 kuna.

lepoglava_izgradnja_drustvenih_domova_25102021_1.jpg

lepoglava_izgradnja_drustvenih_domova_25102021_2.jpg

lepoglava_izgradnja_drustvenih_domova_25102021_3.jpg

lepoglava_izgradnja_drustvenih_domova_25102021_4.jpg

lepoglava_izgradnja_drustvenih_domova_25102021_5.jpg

lepoglava_izgradnja_drustvenih_domova_25102021_6.jpg