Izgrađena kanalizacija u dijelu Ulice Ante Starčevića u Gornjem Knegincu

| 9.10.2020. u 13:00h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Temeljem Sporazuma Općine Gornji Kneginec i tvrtke Varkom, u dijelu ulice Ante Starčevića u Gornjem Knegincu, u duljini od 120 metara izgrađena je kanalizacija na koju je spojeno ukupno 12 domaćinstava, od kućnog broja 31 do 49.

Općina i Varkom sklopili su Sporazum o sufinanciranju radova na izgradnji komunalnih vodnih građevina za javnu odvodnju na području Općine Gornji Kneginec.

Predmet Sporazuma je izgradnja sustava za odvodnju sanitarnih otpadnih voda, za dionice koje nisu obuhvaćene projektom Aglomeracije, i to odvojak Ulice bana Jelačića u Gornjem Knegincu, nastavak izgradnje sekundarne mreže u Radničkoj i Kučanskoj ulici u Donjem Knegincu (neparni kućni brojevi) te nastavak izgradnje sekundarne mreže u preostalom dijelu ulica Ante Starčevića i Toplička (kućni brojevi 95-125) u Gornjem Knegincu.

Nakon što je sada izveden dio kanalizacije u ulici Ante Starčevića u Gornjem Knegincu, prišlo se projektiranju i rješavanju vlasničkih odnosa i za ostatak kanalizacije u gore navedenim ulicama, gdje će se uz samu kanalizaciju izgraditi i kanalizacijski priključci korisnika zaključno s kontrolnim revizionim oknom na parceli korisnika. Ukupna vrijednost radova koji su predmet ovog sporazuma iznosi 4,2 milijuna kuna, a radovi se financiraju iz Naknade za razvoj, sredstava Hrvatskih voda te manji dio iz sredstava proračuna Općine.