Izabrano novo vodstvo ogranka Matice hrvatske u Varaždinskim Toplicama Foto: XM Studio

Izabrano novo vodstvo ogranka Matice hrvatske u Varaždinskim Toplicama

Varaždinske vijesti | 26.1.2020. u 19:41h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

U hotelu Minerva u Varaždinskim Toplicama održana je 23. siječnja Izborna skupština ogranka Matice hrvatske u Varaždinskim Toplicama.

Skupština je započela himnom Lijepom našom i minutom šutnje za poginule hrvatske branitelje i umrle članove Ogranka. Potom je nazočne pozdravio predsjednik Ogranka Stjepan Juranić. Uz njega Skupštinu je u ime predsjednika Matice i svoje osobno ime pozdravio glavni tajnik Matice Zorislav Lukić istaknuvši vrijednost i važnost rada Matice  u lokalnim sredinama. U ime Ogranka Matice hrvatske u Varaždinu Skupštini se obratio Ernest Fišer predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Varaždinu, istaknuvši dobru suradnju s topličkim ogrankom poželjevši Skupštini uspješan rad.

Članove i članice Ogranka kao i goste pozdravila je gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković obradovavši sve nazočne informacijom kako su u proračunu grada izdvojena značajna sredstva za rad Ogranka. Skupštini je nazočila gospođa Bernarda Cecelja velika donatorica i podupirateljica programa Ogranka u Varaždinskim Toplicama. Predsjednik Ogranka govorio je o četverogodišnjem radu Ogranka pobrojivši sve manifestacije održane na području grada u organizaciji Ogranka. Održane su brojne tribine na kojima su o aktualnim temama govorili vrlo ugledni gosti: Stjepan Šterc, kardinal Vinko Puljić, Matko Glunčić, Tihomir Dujmović, Juraj Batelja i dr. Uspješno su organizirani Kukuljevićevi dani, Topličke književne večeri na kojima su sudjelovali poznati hrvatski književnici, brojni koncerti klasične glazbe uz najbolje hrvatske umjetnike Lidiju Horvat Dunjko, Marija Penzara, Sofiju Cingulu i druge.

Gost je bio i Adam Končić s kabareom Adam i ona i baladama Ni med cvetjem ni pravice. Nakon izlaganja predsjednika pristupilo se izboru novog vodstva za sljedeće 4 godine. Nakon provedenih izbora predsjednik radnog predsjedništva Drago Ilić objavio je rezultate. Za predsjednika je ponovno izabran Stjepan Juranić, za zamjenika Davorka Šooš Suhić  za tajnicu Danica Džidić. Izabrano je i predsjedništvo i Nadzorni odbor. Zahvalivši na povjerenju predsjednik Ogranka iznio je i plan rada za sljedeće 4 godine. Uz sve manifestacije koje su se do sada održavale organizirat će Orguljaški dani u Varaždinskim Toplicama, pjesnički susreti Poezija uz kavu na terasi Hotela Bernarda (Motel Tonimir).

U četverogodišnjem mandatu nastojat će se postaviti bista Ivanu Kukuljeviću Sakcinskom i bl. Alojziju Stepincu i dalje nastaviti nakladnička aktivnost Ogranka. Prijedlog aktivnosti Ogranka kroz naredno razdoblje s veseljem su primili svi nazoči uz želju da se aktivno uključe u sve programe. Skupština je završila domjenkom i druženjem članova Matice i njezinih gostiju.

Galerija slika