Dobra vijest za planinare: Sredstvima EU fondova obnovit će se Piramida na Ivančici

Varaždinske vijesti | 22.8.2017. u 12:34h | Objavljeno u Našim krajem

Među dobrim vijestima o novčanim potporama koje su ivanečke tvrtke ostvarile uz potporu Projektnog ureda za EU fondove Grada Ivanca, posebno veseli i vijest o tomu da je posredstvom Ureda novčanu potporu iz EU fondova od gotovo 77.000 kuna ostvario i HPD Ivančica Ivanec.

Cjelokupni iznos potpore bit će usmjeren u obnovu Piramide na vrhu Ivančice. Tako će, zahvaljujući EU novcu, ovaj objekt biti temeljito obnovljen i to prvi put otkako je izgrađen prije 90 godina.

Projektni ured i HPD Ivančica ovaj su projekt kandidirali još u listopadu prošle godine na natječaj Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Radi se o natječaju (operacija 8.5.2. „Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture“) koji je bio otvoren u sklopu Programa ruralnog razvoja RH 2014. – 2020.

Ukupna vrijednost prijavljenog projekta je 78.208,13 kuna, od čega će se gotovo cijeli iznos (76.958,13 kuna) financirati bespovratnim sredstvima. Odobren iznos predviđen je za građevinske i obrtničke radove na obnovi desetak metara visokog vidikovca. Izvest će se opsežni radovi na kompletnoj sanaciji temelja i cijele metalne konstrukcije.

Radovi počinju odmah nakon rješavanja propisane administrativne procedure, a trebali bi završiti do lipnja 2018.

Novčana potpora s velikim je zadovoljstvom dočekana u HPD-u Ivančica.

- Među rijetkim smo planinarskim društvima u Hrvatskoj koja su uspjela privući europska sredstva za realizaciju svojih projekata. S obzirom na to da smo dosad sve radove na planinarskim objektima obavljali dobrovoljnim radom i vlastitim snagama, jako nas veseli što nam je ovaj projekt prošao i što ćemo izvođenje radova na obnovi Piramide moći povjeriti tvrtki ili obrtu koji će stručno izvesti građevinsku sanaciju objekta i antikorozivnu zaštitu – izjavio je predsjednik HPD-a Ivančica Borislav Kušen te poručio da planinari, ohrabreni ovim uspjehom, već razmišljaju o daljnjem koraku, a to je kandidiranje projekta proširenja planinarskog doma na Ivančici.

2487

 

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci