Ivanečko područje slobodnog kretanja: Maruševec, Bednja, Klenovnik, D. Voća, Ivanec i Lepoglava

Varaždinske vijesti | 9.4.2020. u 17:33h | Objavljeno u Našim krajem

Na temelju zabilježenih potreba građana od uvođenja Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj donesenog od strane Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske 23. ožujka ove godine, Općina Maruševec je u zajedničkoj inicijativi s općinama Bednja, Klenovnik, Donja Voća te gradovima Ivanec i Lepoglava te uz podršku Policijske postaje Ivanec još u utorak 7. travnja ove godine sklopila Sporazum o zajedničkom koordiniranju poslova i aktivnosti djelovanja civilne zaštite na spomenutim područjima.

Koordinacija Stožera civilne zaštite sa spomenutog „ivanečkog“ područja donijela je mogućnost slobodnog kretanja unutar granica područja Koordinacije, bez izdavanja e-Propusnice, što je odobrio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske i stupa na snagu od petka, 10. travnja.

- Ovo je prva inicijativa s područja Varaždinske županije koja će građanima s našeg područja bitno olakšati nužno kretanje i svakodnevne obaveze uz pridržavanje epidemiološko-higijenskih mjera nacionalnog Stožera civilne zaštite RH. Mjere ograničenog kretanja odnosno socijalnog distanciranja i ne zadržavanja na javnim prostorima i dalje su na snazi, stoga tražimo od građana da se i nadalje istih pridržavaju kako bi svi zajedno smanjili rizik od prijenosa bolesti COVID-19. e-Propusnice se od sutra neće izdavati za potrebe putovanja primjerice, u grad Ivanec gdje građani mogu obaviti gotovo sve potrebe za koje su u proteklim tjednima tražili Propusnicu, kao i ostala mjesta koja su obuhvaćena zajedničkim Sporazumom, a koje pokriva Policijska postaja Ivanec - ističe načelnik Stožera civilne zaštite Općine Maruševec i zamjenik načelnika Mario Klapša.

Stožer civilne zaštite Općine Maruševec će i dalje izdavati e-Propusnice za građane koji iz nužnih potreba moraju na područje koje nije obuhvaćenom ovim Sporazumom.

- Preko sustava e-Građani ili internetskih stanica Općine Maruševec ili osobno, građani mogu zatražiti e-Propusnicu za nužne odlaske u Varaždin ili druga mjesta koja ne pokriva Policijska postaja Ivanec. Hvala svim građanima koji se odgovorno i svjesno svo ovo vrijeme pridržavaju svih donesenih mjera Stožera, no molimo da i u ovo predblagdansko vrijeme ne napuštamo svoja prebivališta, s obzirom na to da je i dalje na snazi zabrana okupljanja i priprema te paljenje vuzmenki. Na taj ćemo način kao i do sada, zajedno doprinijeti smanjenju širenja koronavirusa i ostati i dalje općina bez zaraženih ljudi - naglašava načelnik Općine Damir Šprem.