Ivanečki SDP predložio izgradnju gradskog bazena: "Itekako je potreban" Foto: Pixabay / ilustracija

Ivanečki SDP predložio izgradnju gradskog bazena: "Itekako je potreban"

Varaždinske vijesti | 2.2.2022. u 08:00h | Objavljeno u Našim krajem

U ponedjeljak, 31. siječnja, održana je 11. sjednica Gradskog vijeća Grada Ivanca.

>> Skuplji odvoz otpada i u Ivancu: "Porast cijene neće ugroziti standard kućanstava"

Iz Gradske organizacije SDP-a Ivanec priopćili su da su tijekom sjednice "iznijeli niz konstruktivnih ideja i prijedloga s ciljem poboljšanja života sumještana".

Vijećnik Mihael Slunjski se kroz rasprave i vijećnička pitanja založio za nekoliko projekata. Prvi od njih je izgradnja gradskog bazena.

- Gledajući razvojne aspekte Grada Ivanca, mišljenja smo da izgradnja gradskog bazena mora postati dugoročni strateški cilj, sa čijom realizacijom treba započeti što ranije. Sama svrha izgradnje bila bi u sportske i turističke svrhe, ali prvenstveno bi se koristio za rekreaciju naših sugrađana. Prednosti koje pruža ovaj projekt su škola plivanja za osnovnoškolce i dodatni sadržaj građanima za vrijeme ljetnih mjeseci. Isplativost investicije leži u činjenici da na području cijele bivše općine Ivanec nema objekta ovakvog tipa, a pogledamo li broj stanovnika ovog područja možemo zaključiti da je on itekako potreban - naveo je Slunjski.

Spomenuo je i uvođenje LED rasvjete.

- Na cijelom administrativnom području Ivanca potrebno je postepeno krenuti u zamjenu trenutačne javne rasvjete LED rasvjetom, koja je učinkovitija i energetski isplativija od postojeće. Financiranje ovog projekta moguće je osigurati korištenjem europskih fondova, kako bi troškovi grada bili svedeni na minimum. Do realizacije ovog projekta apeliramo na grad da krene i u sustavnu provjeru ispravnosti postojeće javne rasvjete, kako bi se uvjerili u njenu ispravnost i otklonili eventualne manje poteškoće - napomenuo je SDP-ov vijećnik.

Naglasio je i važnost brige za okoliš.

- Na razini Republike Hrvatske krenulo se u razvrstavanje otpada, što u većini JLS-ova djelomično funkcionira. Ukoliko bi u doglednoj budućnosti uspjeli osigurati u potpunosti razvrstavanja otpada, trebalo bi ozbiljno razmisliti da se na području Ivanca poveća odvoz plastike na 18 puta godišnje i metala na 4 puta godišnje. Uz problematiku odvoza otpada, ozbiljan problem za okoliš predstavljaju i ilegalni deponiji smeća. Kako bismo spriječili nezakonito odlaganje otpada predložili smo gradonačelniku postavljanje nadzornih kamera na kritične točke gdje se otpad baca u prirodu. Pravilnim odlaganjem otpada čuvamo okoliš za buduće generacije! - kazao je Slunjski.

Predložio je i ucrtavanje vinske ceste Kaniža-Škriljevec.

- Ivanečkim krajem protežu se brojni vinogradi smješteni na prekrasnim brežuljcima, kao i bogata tradicija vinogradarstva i kvalitete vina. Ovakvo bogatstvo potrebno je turistički brendirati u suradnji sa Turističkom zajednicom Grada Ivanca i Udrugom vinogradara i vinara ucrtavanjem vinske ceste od vinograda u Kaniži do vinograda u Škriljevcu - poručio je Slunjski.