IVANEC U tijeku opsežne pripreme za otvaranje novog Spar Supermarketa Foto: Grad Ivanec

IVANEC U tijeku opsežne pripreme za otvaranje novog Spar Supermarketa

Varaždinske vijesti | 25.10.2021. u 13:33h | Objavljeno u Našim krajem

Malo je reći da su se zahuktali završni radovi na golemom gradilištu u Preradovićevoj ulici, gdje su u tijeku opsežne pripreme za otvaranje novog Spar Supermarketa, koje je najavljeno za idući tjedan, 28. listopada.

Velika građevinska operativa s više desetaka teških građevinskih strojeva i vozila užurbano obavlja završne radove, a sve kako bi se ostvarili strogo zacrtani terminski planovi Uprave ovog velikog trgovačkog lanca da novi objekt otvori krajem ovog mjeseca.

Parkiralište je već asfaltirano, u tijeku je i asfaltiranje kontaktnih površina, a još slijedi i iscrtavanje parkirnih mjesta i horizontalne signalizacije te niz drugih završnih zahvata.

U Kovačićevoj ulici (obilaznica, D35) već su izvršene građevinske preinake za novu regulaciju prometa prema Sparu i Lidlu, u skladu s uvjetima koje su izdale Hrvatske ceste.

Budući da gradnja ovako velikog objekta i od gradske uprave zahtijeva uključivanje po pitanju gradnje, uređenja i osiguranja adekvatne prometne i prateće infrastrukture, u četvrtak je na gradilištu u odvojku Preradovićeve ulice s predstavnicima Spara boravio gradonačelnik Milorad Batinić sa svojim zamjenikom Markom Friščićem, pročelnik Upravnog odjela za urbanizam i komunalne poslove Stanko Rožman sa suradnicima te predstavnici izvođača radova i nadzora te na licu mjesta rješavali uočene probleme te operativne građevinske i tehničke detalje u vezi izvedbe završnih zahvata.

Naime, ono što sada slijedi od strane Grada jest uređenje kolnika, nogostupa, zelenih površina i javne rasvjete u sjevernom odvojku ulice koji će biti najprometniji, a kojom će se služiti i stanari i Spar.

No, Grad će u ovoj zoni, osim ovog odvojka, čije je uređenje sada prioritetno, raditi i puno više.

Podsjećamo, Grad Ivanec je ovdje započeo s investicijom vrijednom 2,52 milijuna kuna. Ona obuhvaća uređenje glavne Preradovićeve ulice i četiri ulična odvojka.

Dok će se u glavnoj ulici graditi nogostupi, u ostala četiri odvojka ide uređenje kolnika, gradnja nogostupa, polaganje elektroinstalacija i DTK cijevi, postavljanje kandelabra s LED rasvjetom i uređenje zelenih površina.

U dogledno vrijeme uredit će se i nova prometnice od Osnovne škole Ivanec prema autobusnom okretištu, s izlazom na obilaznicu.

ivanec_spar_21102021_2.jpeg

ivanec_spar_21102021_3.jpeg

ivanec_spar_21102021_4.jpeg

ivanec_spar_21102021_1.jpeg

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci