IVANEC: Stigli novi investitori, kreću investicije u stanogradnju Foto: Z. Stanko

IVANEC: Stigli novi investitori, kreću investicije u stanogradnju

Varaždinske vijesti | 17.5.2021. u 10:19h | Objavljeno u Našim krajem

U Industrijskoj zoni Ivanec u tijeku je useljenje BGW grupacije. U Poslovnoj zoni Ivanec-istok počela je poslovati i nova strana proizvodna tvrtka koja se bavi proizvodnjom skupih dijelova obuće za vojsku, policiju, vatrogasce te je više uglednih građevinskih poduzeća, neovisno jedni o drugima, najavilo velike investicije u stanogradnju.

Da Ivanec postaje sve privlačniji za ulagače, potvrđuje i podatak o otvaranju novih proizvodnih pogona i prodajnih centara u gradu. Tako je u Industrijskoj zoni Ivanec u tijeku je useljenje BGW grupacije u novoizgrađenu halu vrijednu 2 milijuna eura. Obje tvrtke u grupaciji zapošljavaju 150 radnika, a najavljuju i zapošljavanje 20 novih.

U Poslovnoj zoni Ivanec-istok počela je poslovati i nova strana proizvodna tvrtka (Italija) koja se bavi proizvodnjom skupih dijelova obuće za vojsku, policiju, vatrogasce itd.
Također, Grad Ivanec i Poslovna zona Ivanec d.o.o. u Industrijskoj zoni rješavaju imovinsko-pravne odnose za kupoprodaju 6.500 m2 zemljišta za domicilnog ulagača, koji će ovdje graditi novo postrojenje za djelatnost građevinarstva.

Nadalje, više uglednih građevinskih poduzeća su, neovisno jedni o drugima, najavili i velike investicije u stanogradnju, odnosno u gradnju stambeno-poslovnih kompleksa i to, što posebno veseli Ivančane, na mjestu sadašnjih starih i neatraktivnih objekata u Malezovoj ulici, jednoj od glavnih ivanečkih ulica.

Ovakve, intenzivirane gospodarske trendove, nepogrešivo prati i razvoj uslužnih djelatnosti. Tako je dolazak u Ivanec potvrdio SPAR, čiji su predstavnici već u dva navrata boravili na razgovoru u uredu gradonačelnika M. Batinića i oni su spremni početi s radovima odmah nakon što im bude izdana građevinska dozvola. SPAR najavljuje ulaganje vrijedno 5 milijuna eura u gradnju novog trgovačkog centra u kome će otvoriti 40 novih radnih mjesta.

A nasuprot KTC-a na istočnom ulazu u Ivanec, u gradnju novog shopping centra kreće još jedna poznata tvrtka (Supernova) koja najavljuje otvaranje lanca trgovina (zemljište je već otkupljeno) i otvaranje 100 novih radnih mjesta.

U kontekstu dobrih vijesti iz gospodarstva, gradsku upravu razveselila je obavijest programsko-organizacijskih tijela Svjetskog kongresa poduzetnika da su Ivancu dodijeljeni međunarodna Nagrada i Priznanje „Globallocal“. Riječ je o nagradi koja se dodjeljuje najboljim lokalnim zajednicama u Srednjoj i Jugoistočnoj Europi za kreiranje povoljnog poslovnog okruženja.

Kako se navodi u obavijesti, Gradu Ivancu ova se nagrada dodjeljuje za programe razvoja Poslovne i Industrijske zone Ivanec te druge aktivnosti za potrebe poduzetništva.
Odluku o laureatima donio je Međunarodni komitet koji čini 16 istaknutih stručnjaka za ekonomiju, marketing, menadžment, financije, poduzetništvo, lokalni i regionalni razvoj i dr., a koji dolaze iz Austrije, Švicarske, Njemačke, Crne Gore, Srbije, BiH, Slovenije, Sjeverne Makedonije i Hrvatske.

S obzirom na to da ova dodjela nagrada nije vezana ni uz kakav javni poziv na koji bi se Grad prijavljivao, već je riječ o samostalnoj inicijativi tijela koja djeluju pod okriljem Svjetskog kongresa poduzetnika, veseli što su i ovoga puta od strane neovisnih institucija prepoznati napori i rad koje Grad Ivanec i Poslovna zona već niz godina ulažu upravo u kreiranje stimulativnog okruženja za razvoj poduzetništva, a sve u cilju razvitka gospodarstva.

Svečanost dodjele održat će se čim to dopuste epidemiološke prilike, a plan je da se održi u Dubrovniku.

Označeno u