IVANEC Poziv roditeljima: Prijavite se za isplatu potpora za učenike osnovnih škola Foto: OŠ Ivanec

IVANEC Poziv roditeljima: Prijavite se za isplatu potpora za učenike osnovnih škola

Varaždinske vijesti | 6.6.2021. u 17:42h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Ivanec pozvao je sve roditelje prvašića s administrativnog gradskog područja da u gradsku upravu dostave podatke i dokumente temeljem kojih će im se moći izvršiti uplata 700 kuna potpore za opremanje djeteta uoči polaska u školu.

Za to je potrebno ispuniti obrazac te ga s traženim potvrdama i dokumentima dostaviti u gradsku upravu najkasnije do 30. lipnja 2021. godine. Obrazac sa svim ostalim potrebnim podacima i mailovima na koje se mogu dostaviti traženi podaci dostupni su na www.ivanec.hr.

Riječ je o potpori koju Grad Ivanec isplaćuje sa željom da roditeljima prvašića ublaži teret povećanih troškova opremanja djeteta uoči polaska u školu te im pomogne u nabavi školske torbe, pribora, bilježnica i sl. Pravo na potporu imaju svi prvašići s prebivalištem na području grada Ivanca, uključujući i one koji pohađaju škole u Žarovnici, Kamenici i Tužnom.

Također, gradska uprava pozvala je i sve roditelje učenika od 2. do 8. razreda osnovnih škola (koji imaju prebivalište na području grada Ivanca) da podnesu zahtjev za nadoknadu troškova nabave dijela radnih bilježnica i likovnih mapa.

Grad će im te troškove nadoknaditi u visini zakonom propisanog novčanog limita za radne bilježnice (koji je određen Zakonom o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima) te im pokriti i trošak nabave likovnih mapa. Obrazac koji roditelji trebaju ispuniti je, sa svim ostalim podacima, također dostupan na gradskim mrežnim stranicama. Za radne bilježnice podatke u gradsku upravu potrebno je dostaviti najkasnije do 31. srpnja.

Ovu potpornu mjeru Grad Ivanec provodi treću godinu zaredom sa željom da roditeljima pokrije glavninu troškova nabave radnih bilježnica i mapa.

Označeno u