IVANEC: Novo parkiralište, izgrađena nova jednosmjerna cesta kod OŠ Ivanec Foto: B. Težak

IVANEC: Novo parkiralište, izgrađena nova jednosmjerna cesta kod OŠ Ivanec

Varaždinske vijesti | 17.5.2021. u 10:14h | Objavljeno u Našim krajem

Otvaranjem novog koridora roditeljima je odsad omogućeno da vozilom uđu u krug škole, da kratko stanu kako bi dijete izašlo ili ušlo u vozilo te da nakon toga jednosmjernom cestom izađu na ivanečku obilaznicu

Završena je gradnja novog parkirališta i nogostupa preko puta Osnovne škole Ivanec, u Ulici ak. Ladislava Šabana. Parkiralište raspolaže sa 16 parkirnih mjesta, uređeno je po načelu tzv. travnatih rešetki i jednako je onome smještenom malo niže, kod garaža na spoju Šabanova-Nazorova, koje je uređeno prije dvije godine. Ono što još predstoji jest iscrtavanje parkirnih mjesta i pješačkog prijelaza prema školi.

Gradnja ovog parkirališta usmjerena je na ublažavanje problema gužvi u „špicama“ kod Osnovne škole I. Kukuljevića Sakcinskog te osiguravanja dodatnog broja novih parkirnih mjesta za stanare stambenih zgrada u Šabanovoj ulici.

Investitor radova je Grad Ivanec, izvela ih je tvrtka TTG iz Donje Višnjice, a vrijedni su nešto više od 131.000 kuna.
Također radi rješavanja gužvi u školskom krugu, a u skladu s dogovorom s Varaždinskom županijom kao osnivačem škole, Grad je izveo radove na otvaranju novog prometnog koridora kojim će se promet ubuduće odvijati jednosmjerno na potezu Šabanova – krug škole - izlaz na obilaznicu.

Nakon što je proteklih dana uklonjena školska ograda i uređen spoj na dosadašnju makadamsku cestu koju je Grad Ivanec upravo za te svrhe sagradio još prije nekoliko godina, u subotu, 15. svibnja, cesta je i asfaltirana, na veliko zadovoljstvo roditelja i drugih građana.

Otvaranjem novog prometnog koridora roditeljima je odsad omogućeno da vozilom uđu u krug škole, da kratko stanu kako bi dijete izašlo ili ušlo u vozilo te da nakon toga jednosmjernom cestom izađu na ivanečku obilaznicu.

Ovakvo rješenje, smatra struka, optimalno je, kako po pitanju sigurnosti djece, tako i po pitanju izbjegavanja gužvi i ubrzanja prometa.

 

Označeno u