IVANEC Na Skradnjaku se sanira klizište, radovi vrijedni 505.000 kuna Foto: B.Težak

IVANEC Na Skradnjaku se sanira klizište, radovi vrijedni 505.000 kuna

VV | 4.7.2021. u 18:31h | Objavljeno u Našim krajem

Počeli su radovi na sanaciji klizišta na nerazvrstanoj cesti na Skradnjaku, u ivanečkom Mjesnom odboru Lančić-Knapić. Riječ je o zahtjevnim radovima koji se, zbog obuhvata klizišta, izvode na dionici dugoj 100 metara.

U petak, 2. srpnja, sanacijske radove obišao je gradonačelnik Ivanca M. Batinić te na licu mjesta s Tomom Zgrepcem, direktorom tvrtke TTG iz Donje Višnjice koja je na natječaju dobila ovaj posao, razgovarao o načinu i obuhvatu sanacije klizišne površine.

kliziste1-skradnjak-020721.jpg

Pošto je klizište zahvatilo i vinograde, dogovoreno je da će se prvo izvesti sanacija prometnice, dok će se preostali radovi dovršiti nakon berbi, najesen.

Inače, ovo klizište se aktiviralo prije nekoliko godina te teško oštetilo gradsku cestu (cesta je pukla i tom se prilikom stvorila „stepenica“ od oko 40 cm) te ugrozilo sigurnost i stabilnost okolnih klijeti, koje su popucale. Grad je u međuvremenu intervenirao te izvršio privremenu sanaciju prometnice kako bi osigurao prohodnost, međutim, kako je teren i dalje klizio, bilo je potrebno intervenirati ozbiljnim građevinskim zahvatom.

kliziste7-skradnjak-020721.jpg

Stoga je ovaj projekt kandidiran na natječaj Hrvatskih voda, gdje je prihvaćen. Ukupna vrijednost radova je 505.000 kuna. S bespovratnih 377.000 kuna podupiru ih Hrvatske vode, a ostatak je osiguran u gradskom proračunu.