Ivanec: Mladim konzultantima uručeni certifikati za voditelje EU projekata Foto: Grad Ivanec

Ivanec: Mladim konzultantima uručeni certifikati za voditelje EU projekata

I.D./Varaždinske vijesti | 28.1.2016. u 08:03h | Objavljeno u Našim krajem

Na prigodnoj svečanosti održanoj u ivanečkoj Gradskoj vijećnici, zaposlenima u Projektnom uredu Ivanec uručeni su certifikati za voditelje EU projekata. Time je Grad Ivanec i službeno dobio devet mladih konzultanata koji će odsad biti na raspolaganju tvrtkama, obrtnicima, OPG-ovima i svim ostalim zainteresiranim gospodarstvenicima za potrebe osmišljavanja, kreiranja i kandidiranja njihovih poslovnih projekata na natječaje EU fondova i nacionalne natječaje.

Ovaj projekt, vrijedan 450.000 kuna, Grad Ivanec provodi u suradnji s HZZ-om – Regionalnim uredom Varaždin. Uz predstavnicu HZZ-a Branku Šaško, svečanosti su nazočili i predstavnici Algebre d.o.o. iz Zagreba, koja je provela obuku kadrova.

Svima nazočnima uvodno se obratila mr. sc. Lana Labaš, voditeljica ovoga projekta te naglasila da ga Grad Ivanec provodi u cilju poticanja stvaranja povoljnog poslovnog okruženja. Gradonačelnik Milorad Batinić podsjetio je da je ideja o takvoj vrsti projekta, čiji je isključivi cilj potpora samozapošljavanju mladih, ali i pomoć poduzetnicima, začeta na sastancima s Poslovnim klubom Ivanec.

- Obuka polaznika i njihovo certificiranje tek je prva faza ovog projekta. Ono što ih sada očekuje jest intenziviranje kontakata s poduzetnicima i preuzimanje konkretnih poslova. Interesa ima, neki ivanečki poduzetnici već su ih angažirali, dok drugi traže moduse suradnje s našim mladim konzultantima - izjavio je Batinić.

Alen Kaminski, regionalni koordinator poslovnica Algebre, kazao je da je ivanečki projekt jedan od boljih takvih vrste u Hrvatskoj te da je ugodno iznenađen što je jedan od njegovih financijera Grad Ivanec. U ime HZZ-a skupu se obratila Branka Šaško te rekla da realizacijom ovoga projekta Grad Ivanec pokazuje u kolikoj mjeri potiče cjeloživotno učenje.

U nastavku su dodijeljeni certifikati svim mladima koji su uspješno završili program obuke, a dobilo ih je devet od ukupno 10 zaposlenih u Projektnom uredu. Svečanosti su prisustvovali i dogradonačelnici Čedomir Bračko i Branko Putarek, predsjednik Gradskog vijeća Edo Rajh te svi gradski pročelnici.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci