Ivanec: Konstituirano Gradsko vijeće, predsjednica Ksenija Sedlar Đunđek Foto: B. Težak

Ivanec: Konstituirano Gradsko vijeće, predsjednica Ksenija Sedlar Đunđek

Varaždinske vijesti | 12.6.2017. u 11:16h | Objavljeno u Našim krajem

Jednoglasnom odlukom svih 17 novoizabranih vijećnika HNS-a, HSU-a, HSS-a, HDZ-a i SDP-a, Ksenija Sedlar Đunđek (HNS) izabrana je za predsjednicu novog Gradskog vijeća Grada Ivanca u mandatu 2017. – 2021.

Također jednoglasno, za potpredsjednike Vijeća izabrani su Marijan Štefanko (HSS) i Zdenko Đula (HDZ). Time je Ivanec dobio novo Gradsko vijeće koje će, kao najviše predstavničko tijelo, u iduće četiri godine svojim odlukama određivati i usmjeravati razvitak lokalne samouprave i cijelog grada.

U novom Gradskom vijeću većinu vijećnika, devet, ima koalicija stranaka HNS-a, HSU-a i HSS-a. To su: Ksenija Sedlar Đunđek, Klaudija Brezovec, Mario Canjuga, Ljubica Friščić, Stjepan Hudoletnjak, Danica Prašnjak, Ivan Sedlar, Josip Grđan i Marijan Štefanko. HDZ u radu Gradskog vijeća participira s pet vijećnika, a to su: Zdenko Đula, Zdenko Đuras, Milena Golubić, Miljenko Grudiček i Vladimir Debeljak. SDP je osvojio tri mandata, a njegovi vijećnici su Daniel Vlaisavljević, Domagoj Sever i Dalibor Patekar. Vijećnici su nakon verifikacije mandata svečano položili prisege.

Na konstituirajućoj sjednici Vijeća koju je, po ovlaštenju Ministarstva uprave sazvala i vodila predstojnica Ureda državne uprave u Varaždinskoj županiji Ljerka Jović–Mikor, najprije je izabrana Mandatna komisija koja je verificirala mandate vijećnika. Za predsjednika je izabran M. Štefanko (HSS), koji je potom i podnio izvješće komisije, a članovi su I. Sedlar (HNS) i Z. Đuras (HDZ). Izabran je i Odbor za izbor i imenovanja na čelu s predsjednicom D. Prašnjak (HNS) te članovima D. Patekarom (SDP), Lj. Friščić (HSU), M. Štefankom (HSS) i M. Golubić (HDZ). Za predsjednicu Odbora za Statut i Poslovnik izabrana je K. Brezovec (HNS), a za članove M. Štefanko (HSS), D. Sever (SDP), M. Grudiček (HDZ) i Lj. Friščić (HSU).

Nakon izbora, vođenje sjednice preuzela je nova predsjednica K. Sedlar Đunđek. Uz zahvalu svim vijećnicima na jednoglasnoj potpori, najavila je da će uložiti sav svoj trud i znanje u što bolje vođenje Vijeća, a u cilju boljitka svih građana. Poručila je također da će biti predsjednica svih vijećnika, kako pozicijskih, tako i opozicijskih.

U ime gradske izvršne vlasti, novom Gradskom vijeću čestitke je uputio zamjenik gradonačelnika Branko Putarek te izrazio nadu i uvjerenje u dobru suradnju gradske predstavničke i izvršne vlasti. Konstituirajućoj sjednici nazočila je i zamjenica gradonačelnika Lidija Kozina.

Kako ističu iz gradske uprave, da su u ivanečkoj politici zapuhali novi vjetrovi, pokazuje činjenica da vodstvo novog Gradskog vijeća Ivanca čini mlađa, obrazovana generacija, koja dosad nije bila istaknuta u političkom životu grada. Aktualna predsjednica K. Sedlar Đunđek je 32-godišnja mag. ekonomije, zaposlena je u Srednjoj školi u Vinici, a u radu HNS-a vrlo aktivno sudjeluje pet godina.  M. Štefanko je 31-godišnji mag. informatike, koji je, među ostalim, u dva navrata, kao stažist i asistent, boravio u Uredu hrvatske zastupnice Marijane Petir u Europskom parlamentu. Zdenko Đula pak je 38 godišnji dipl. ing. elektrotehnike, zaposlen na radnom mjestu voditelja Pogona Elektre u Ivancu.