IVANEC I ove godine dostupne bespovratne potpore za rješavanje stambenog pitanja Foto: Grad Ivanec

IVANEC I ove godine dostupne bespovratne potpore za rješavanje stambenog pitanja

Varaždinske vijesti | 25.3.2022. u 19:30h | Objavljeno u Našim krajem

I ove godine građanima na raspolaganju stoje bespovratne potpore Grada Ivanca koje mogu ostvariti temeljem Javnog poziva za ostvarivanje prava iz Programa mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja.

Program sadrži više mjera kojima Grad pomaže mladim obiteljima te svim ostalim obiteljima do 45 godina, samcima i jednoroditeljskim obiteljima te obiteljima koje se doseljavaju na administrativno područje Ivanca da uz olakšice i benefite riješe svoje stambeno pitanje ili poboljšaju stambene uvjete.

Ovaj Program omogućuje im korištenje tri mjere (mogu koristiti i sve mjere istovremeno):

- Prva mjera jest oslobađanje plaćanja komunalnog doprinosa prilikom gradnje, rekonstrukcije ili dogradnje kuće.

- Drugom poticajnom mjerom Grad Ivanec će sve korisnike koji su na području grada Ivanca kupili ili sagradili nekretninu osloboditi plaćanja komunalne naknade prvih 5 godina od dana početka korištenja nekretnine.

- Trećom mjerom Grad obiteljima sufinancira ratu stambenog kredita u visini 10% mjesečne rate, s time da maksimalni iznos kredita koji se subvencionira iznosi 100.000 eura na rok otplate od minimalno 15 godina.

Za svako dijete u obitelji korištenje ove subvencije produljuje se za godinu dana, a za svako novorođeno dijete – još 2 godine.

Detalji o svakoj raspoloživoj mjeri te o postupku ostvarivanja prava iz programa, kao i o dokumentaciji koju je potrebno dostaviti, dostupni su na službenoj stranici Grada Ivanca.