Ivanec i Ivančna Gorica dogovorili projekt prekogranične suradnje Foto: Foto: B. Težak

Ivanec i Ivančna Gorica dogovorili projekt prekogranične suradnje

V.V. | 13.4.2017. u 14:23h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Nakon što su predstavnici Grada Ivanca, Poslovne zone i Projektnog ureda Ivanec u siječnju boravili u slovenskom Grosuplju, u srijedu, 12. travnja, predstavnici Međuopćinskog razvojnog centra (MRC) općina Grosuplje, Ivančna Gorica i Trebnje s domaćinima su se sastali na uzvratnom radnom sastanku u Gradskoj vijećnici Ivanec. Nakon dolaska, partnere iz Slovenije pozdravio je ivanečki gradonačelnik Milorad Batinić.

Glavna tema sastanka bio je dogovor o suradnji i prijava zajedničkog projekta Grada Ivanca i Općine Ivančna Gorica na program prekogranične suradnje INTERREG Slovenija – Hrvatska.

hrvatsko slovenska suradnja1 120417

Na navedeni javni poziv Grad Ivanec planira prijaviti dogradnju i opremanje Muzeja planinarstva, dok će slovenski partner, Općina Ivančna Gorica, prijaviti adaptaciju i opremanje svoje Jurčičeve hiže. Cilj projekta jest stvoriti održiv turistički proizvod koji je - uz bogatu kulturnu i prirodnu baštinu krajeva iz kojih partneri dolaze - ogroman turistički potencijal.

Kratku uvodnu prezentaciju razrade projektne ideje Muzeja planinarstva održali su zaposlenici Projektnog ureda Grada Ivanca za EU fondove Gabrijela Paska i Nikola Turčin. Sastanak je vodila direktorica Poslovne zone Ivanec Lana Labaš uz pročelnice Marinu Držaić i Ljiljanu Risek, a u njegovu radu sudjelovali su i svi zaposlenici Projektnog ureda, s obzirom na to da će upravo oni odrađivati veći dio prijave na INTERREG Slovenija – Hrvatska.

U radnom razgovoru su detaljno razmatrane zajedničke točke suradnje i partnerstva, razni operativni detalji projekta, a razgovaralo se i o definiranju održivog turističkog proizvoda.

hrvatsko slovenska suradnja2 120417

Sa slovenske strane, na radnom sastanku sudjelovali su Tomaž Smole, donačelnik općine Ivančna Gorica i njegova suradnica Maja Lampret te voditeljica Razvojnog centra Jasmina Selan sa suradnikom Simonom Kaštelicem.

U četvrtak, 20. travnja, gradonačelnik Ivanca M. Batinić i načelnik Ivančne Gorice D. Strnad potpisat će i službeni protokol o partnerstvu na projektu.

 

Označeno u