Ivanec i dalje pomaže Banovini, doniraju se kućice, građevinski materijal, kućanske potrepštine

Varaždinske vijesti/Ivanec.hr | 5.1.2021. u 20:15h | Objavljeno u Našim krajem

U Ivancu i okolnim naseljima i dalje su u punom jeku brojne akcije pomoći građanima potresom razorenih gradova i sela u Sisačko-moslavačkoj županiji. U zajedničkoj akciji je i Limarija Gužvinec iz Gačica sa svojim sestrinskim obrtom PMG Piskač te s tvrtkom Izolacijski sustavi Fišrek iz Ivanca.

Oni su izradili dvije kućice dimenzija 6x5 metara, opremili ih strujom i grijalicama te ih uputili u Glinu. Jedna kućica je već u uporabi, a na drugoj su završni radovi u tijeku i danas će biti predana korisnicima. Kako doznajemo od direktora ISF-a Tome Fištreka, u jednu kućicu uselit će se učitelj koji je nekad službovao u Gačicama, a čija kuća u Glini je srušena.

Teško stradalom selu Marinbrod kod Gline isporučena je velika pošiljka suđa koje su građani Ivanca i drugih naselja skupljali odmah poslije Nove godine, nakon vijesti da mještani porušenih naselja nemaju iz čega jesti i piti.

Po riječima Nikole Sedlara iz USR-a Stažnjevec, koji je proteklih dana na relaciji Ivanec – Banovina bio šest puta, već u nedjelju, 3. siječnja, isporučena su im 4 kombija puna tanjura, čaša, zdjela, pribora za jelo i drugih kućanskih potrepština.

Istog dana isporučen je i kamion pun građevinskog materijala – 8 paleta crijepa, pločice, laminat, dimnjaci te jedna paleta vapna i cementa. Novih 8 paleta crijepa te 150 m2 limenog pokrova za kuću isporučeno je jučer.

Mnogi su pomogli: Termo Tim iz Cerja Tužnog, OPG Stjepana Novoselca iz Druškovca, STH Ivanec, Gregur Invest, Pilana Habuzin iz Lovrečana, privatni donatori iz Lančića, Novaka i Krkanca, Knjižara Mimi koja je studentima poslala bilježnice i pribor i dr.

Brojnim humanitarnim akcijama pridružili su se i članovi DVD Salinovec, DŠR Salinovec, MO Salinovec, Udruga Peharček Ivanec, HVIDRA Ivanec, UDVDR Ivanec te mještani Salinovca i Ivanečkog Vrhovca.

Na zamolbu ljudi iz sela Slana kod Petrinje, članovi DVD Salinovec su 2. siječnja otišli pomoći sanirati razrušena krovišta, no odmah se znalo da puno neće moći napraviti bezi građevinskog materijala.

Stoga je u suradnji s Mjesnim odborom i DŠR-om Salinovec pokrenuta akcija prikupljanja građevinskog materijala i kućanskih potrepština, a odazvali su joj se svi gore navedeni sudionici.

Za veoma kratko vrijeme trajanja akcije je, uz kućanske potrepštine, skupljena i velika pomoć u crijepu, daskama, letvama i foliji i to putem donacije Pilane Sever iz Ivanečke Željeznice, Pilane Royal Wood iz Punikvi te iz donacija DŠR Salinovec i građana.

Tri kamiona robe isporučena su Slanom, a jedan Petrinji.

Sva roba predana je direktno u ruke građana koji su molili pomoć, a na teren je otišlo devet članova DVD Salinovec, koji inače rade krovišta, kako bi pomogli u sanaciji.  U dva dana sanirano je 13 krovišta.

Prijevoz su omogućili Josip Hudoletnjak (dva kamiona), Goran Strelec, Ivica Hrman, DVD Salinovec i DŠR Salinovec.

Sve navedeno tek je djelić brojnih donacija o kojima smo dosad primili informacije, a koje se u lancu dobrote proteklih dana upućuju našim nesretnim sugrađanima na Banovini.

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci