Ivanec: 10 mladih na intenzivnoj edukaciji za voditelje EU projekata

Ivanec: 10 mladih na intenzivnoj edukaciji za voditelje EU projekata Foto: Grad Ivanec

Desetero visokoobrazovanih mladih osoba, koje je Grad Ivanec u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje zaposlio u Projektnom uredu Ivanec, u kojemu se obučavaju za voditelje EU projekata, uključeno je u proces vrlo intenzivne i zahtjevne obuke.

Pod vodstvom mentora iz Grada Ivanca, Poslovne zone Ivanec i zagrebačke Algebre, čiji stručnjaci provode teoretsku obuku, sudjelovali su u cijelom nizu aktivnosti s ciljem upoznavanja funkcioniranja javne uprave, malog i srednjeg poduzetništva te razumijevanja strateških dokumenata, kako bi stekli ključna znanja za kreiranje i kandidiranje EU projekata.

Prvih nekoliko radnih dana bilo je rezervirano za proučavanje osnovnih dokumenata i zakona vezanih uz javnu i lokalnu upravu. Uslijedilo je informiranje o temeljnim strateškim dokumentima Grada Ivanca. Paralelno se proučavaju javni pozivi, pravilnici i otvoreni natječaji vezani uz pojedine mjere preko kojih je moguće dobivanje namjenskih sredstava iz različitih EU fondova, ministarstava, kao i krediti. U sklopu svakodnevnih aktivnosti provodi se program upoznavanja s potencijalnim tržištem, poslovnom komunikacijom, priprema za ulazak na tržište, rad na konkretnim zadacima s ciljem povećanja poslovnih kompetencija i vještina polaznika programa.

Održane su i radionice "Od neuspješnih projekata do dodjele bespovratnih sredstava" i "Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP u područjima s razvojim posebnostima kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT)". U sklopu edukacija dosad su obrađena tri od ukupno pet modula. Prvi modul obuhvaćao je upoznavanje s temeljima projekta, projektnim ciklusom, fondovima iz kojih je moguće dobiti sredstva, programima EU te osnovnim stavkama iz pojedinog poziva. Na drugom modulu analizirani su dionici, problemi, ciljevi te strategija nastupanja projekta svakog od tima, te je izrađena detaljna logička matrica projekta sa svim pripadajućim aktivnostima, rezultatima i pokazateljima. Treći modul vezan je uz planiranje aktivnosti te razradu proračuna projekta, koji će se koristiti u ispunjavanju obrazaca.

Radionice će se održavati do 9. prosinca ove godine.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.