Ivančani s odobrenjem dočekali početak radova na cjelovitom uređenju centralnog gradskog parka Foto: B. Težak

Ivančani s odobrenjem dočekali početak radova na cjelovitom uređenju centralnog gradskog parka

VV | 16.9.2020. u 18:00h | Objavljeno u Našim krajem

Ivanečka javnost proteklih je dana s odobrenjem dočekala početak radova na cjelovitom uređenju središnjeg gradskog parka. Investitor svih radova, koji obuhvaćaju nekoliko segmenata - gradnju kandelaberske rasvjete, uređenje parkovnih staza, obnovu svih klupa te gradnju novog paviljona - jest Grad Ivanec. Vrijednost svih ovih radova je oko 1,2 milijuna kuna.

Nakon što je u prvoj fazi prošle i ove godine park biološki revitaliziran (pri čemu je uklonjeno staro i bolesno drveće i grmlje te zamijenjeno novim nasadom, a provedeni su i zaštitni radovi), sada je krenula druga faza, koja obuhvaća uređenje parkovne infrastrukture.

Zemljanim radovima i polaganjem cijevi za javnu rasvjetu, radove je otvorio Ivkom d.d. Ivanec, koji će u ovoj fazi sagraditi i temelje za kandelabre s kojih će park biti osvijetljen. Ovi radovi vrijedni su 67.650 kuna.

Idućih dana počinju i radovi na uređenju glavnih i sporednih staza. Sadašnje šljunčane staze zamijenit će nove, suvremene, popločane tlakavcima. Temeljem provedenog natječaja, Grad je ove radove povjerio poduzeću TTG iz Donje Višnjice, a vrijednost radova je  blizu 747.000 kuna.

Gradit će se i novi paviljon, prema projektu ivanečkog Studija Nexar. Budući da sadašnji paviljon, koji datira s početka 20. stoljeća nije prikladan za rekonstrukciju, bit će zamijenjen potpuno novom konstrukcijom. Ispred paviljona formirat će se popločani plato koji će služiti kao ljetna i zimska pozornica za razne manifestacije koje se ovdje ubuduće planiraju održavati.

U sklopu opsežnih radova na cjelovitom uređenju središnjeg gradskog parka, djelatnici Ivkoma d.d. počeli su i s demontažom parkovnih klupa, koje također odlaze na popravak i obnovu. Bit će demontirano svih dvadesetak klupa koje će se potom obnoviti i „ušminkati“ te u park ponovno vratiti nakon završetka radova.

To je i razlog zbog kojeg građani do daljnjega neće s klupa moći uživati u uobičajenoj atmosferi gradskog parka pa Grad stoga sve šetače i mlade moli za strpljenje i razumijevanje.

Uređenje glavnog parka uvod je u radove koji se planiraju za iduću godinu, a to je uređenje središnjeg ivanečkog Trga hrvatskih ivanovaca i njegovo pretvaranje u pješačku zonu, a koji će na taj način s centralnim parkom biti povezan u skladnu cjelinu.

radovi7-park-150920.jpg

radovi6-park-150920.jpg