Ivančani će dobiti moderni Rekreacijski centar Lančić-Knapić Foto: Grad Ivanec

Ivančani će dobiti moderni Rekreacijski centar Lančić-Knapić

Varaždinske vijesti | 11.2.2017. u 19:35h | Objavljeno u Našim krajem

Na skupu koji je u organizaciji Grada Ivanca održan u Gradskoj vijećnici, u utorak je, 7. veljače, predstavljeno idejno rješenje budućeg Rekreacijskog centra Lančić–Knapić.

Riječ je o projektu koji će se realizirati na prostoru Matišićevog bajera, gdje je predviđena gradnja sportskih igrališta, staza i šetnica za rekreacijske potrebe i drugih pratećih sadržaja koji bi omogućili da se ovaj prostor pretvori u prvorazrednu rekreacijsku zonu.

Uz gradonačelnika Milorada Batinića, njegove zamjenike Čedomira Bračka i Branka Putareka i druge predstavnike gradskih službi, prezentaciji  idejnog projekta nazočili su i predstavnici DŠR-a i Mjesnog odbora Lančić–Knapić te Sportskog ribolovnog društva Ivanec.

Okupljenima se uvodno obratila pročelnica za lokalnu samoupravu, imovinu i javnu nabavu Marina Držaić te pojasnila da se idejno rješenje građanima nije moglo predstaviti do kraja 2016., kako se isprva planiralo, a razlog tomu su bili dugotrajni postupci rješavanja imovinsko–pravnih odnosa s vlasnicima nekretnina. Budući da ih je Grad u međuvremenu uspio riješiti, samim tim stvoreni su preduvjeti da se krene u realizaciju projekta.

Gradonačelnik Batinić naglasio je da je riječ o ozbiljnom projektu koji zbog specifičnosti zahtijeva uključivanje struke i partnersku suradnju svih onih koji će zajedno raditi na njegovu oživotvorenju. U nastavku je arhitektica Zdenka Šarolić, direktorica Studija Nexar, nazočnima detaljno predstavila idejno rješenje Rekreacijskog centra Lančić-Knapić.

Izražavajući pozitivno mišljenje o ovome projektu, mještane su zanimale i mogućnosti da se predloženo rješenje proširi i drugim sadržajima (košarkaškim igralištem, igralištem za odbojku na pijesku, zelenom površinom za potrebe seoskih igara i sl.). Draženko Jakopović, predsjednik SRD-a, društva kojemu je resorno ministarstvo povjerilo gospodarenje bajerom, naglasio je da SRD neće biti brana aktivnostima na ovomu projektu te Gradu i mještanima ponudio stručnu pomoć i iskustvo.

Kako bi se što prije moglo prići nastavku aktivnosti, dogovoreno je da mještani, sportski rekreativci i predstavnici SRD-a s arhitektima iz Studija Nexar što prije obiđu teren te da pritom jasno definiraju namjene i dimenzije pojedinih površina i arhitektima daju elemente i smjernice za izradu glavnog projekta.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci